PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Facip «condemna» els fets ocorreguts amb els sis isards

Des de la federació apunten que està permès el retorn de les peces caçades però que cal un permís

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu d’un isard al bosc.
Imatge d’arxiu d’un isard al bosc. | ANA

Es van trobar sis isards morts a l’Aldosa dimarts, uns fets que el Cos de Banders està investigant i que des de la Federació Andorrana de Caça i Pesca (Facip) «condemnen» perquè no es poden retornar al medi les peces caçades si no «es disposa de l’autorització del departament de Medi Ambient», s’avisa, o se segueixen els criteris que marquen els Banders.

Tot i això, la Facip va apuntar que els isards van ser caçats legalment, d’acord amb l’ordre ministerial i la llei de caça i pesca, així com seguint tots els controls i criteris establerts per la normativa vigent. Ho van fer a través d’un comunicat en el qual també van afegir que les banyes de les peces retornades al medi «no han estat sostretes» sinó que «ja es trobaven en aquest estat en el moment del control administratiu». I és que els sis animals es van trobar sense banyes, un element que podria identificar els caçadors.

Pel que fa a la normativa, ressalten des de la federació, que el retorn al medi de les peces caçades està permès «amb l’objectiu de poder alimentar de manera indirecta als animals rapinyaires que viuen al nostre país, alguns dels quals es troben actualment en perill d’extinció com ara el trencalòs». Tot i això, van reiterar que perquè aquest retorn al medi sigui lícit, cal disposar de l’autorització, de la qual no es disposava en aquest cas.

En aquest sentit, «malgrat que no ha estat un acte malèvol, la federació condemna els fets ocorreguts per les imatges que la situació ha generat i pel retorn al medi de les peces», concloïen, tot apel·lant i recordant als associats «que cal seguir de manera escrupolosa, com s’ha dut a terme durant la setmana de la caça, les normes i criteris actualment vigents per a dur a terme l’activitat». Així, van emfatitzar en el fet que la Facip està a la disposició de tots els interessats per proporcionar informació.

PUBLICITAT
PUBLICITAT