PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els ingressats per coronavirus augmenten a nou, dos a l’UCI

Els casos positius durant la segona onada són superiors als de la primera

Per El Periòdic

Sanitari fent proves per detectar casos.
Sanitari fent proves per detectar casos. | ANA

Continua l’increment de les persones ingressades a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell per coronavirus. El SAAS va informar ahir al matí que en les últimes hores ha augmentat el nombre de pacients malalts a planta. En concret, s’hi sumen dues persones noves, que fan pujar el total d’ingressats a nou a tot el centre. Pel que fa a la Unitat de Cures Intensives (UCI) però, el nombre es manté estable: dues persones que requereixen ventilació mecànica.

Segons les darreres dades proporcionades pel Ministeri de Salut dimecres al matí, es registraven 497 positius actius i 897 casos totals durant aquesta segona onada. D’aquesta manera, se superen els 856 de la primera onada, que sumen un total de 1.753 malalts pel virus SARS-CoV-2 des de l’inici de la pandèmia al Principat. El primer cas positiu que es va detectar va ser el dia 2 de març i es tractava d’un jove de 20 anys provinent de Milà.

Pel que fa a la darrera xifra de les persones recuperades de la pandèmia, és 1.203, quatre més que la proporcionada anteriorment, mentre que 72 és l’increment de la xifra d’actius, respecte de l’actualització prèvia a la de dimecres. I és que, la corba epidemiològica destaca un increment aproximat al centenar de casos cada 48 hores.

Com a resposta, el Govern va impulsar un seguit de mesures, que tenen una durada de 15 dies, per frenar la propagació del virus entre la població. Les va anunciar dilluns, entre les quals ressalta la prohibició de servir a les barres dels bars o el límit de dues persones per taula en aquests establiments o de cinc a restaurants. A més, també es va prohibir fumar si no és aïllat i sense moure’s de lloc. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT