PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ros felicita el Sant Ermengol pels protocols sanitaris

El col·legi té quatre classes aïllades per casos de coronavirus

Per El Periòdic

L’ambaixador Àngel Ros i la directora del col·legi, Maria Josep Pascual.
L’ambaixador Àngel Ros i la directora del col·legi, Maria Josep Pascual. | ANA/M.P.

L’ambaixador d’Espanya a Andorra, Àngel Ros, va recalcar «l’ordre i l’organització que hi ha, la cura que es té en aspectes tan importants com el menjador, la cuina o els patis, i l’organització dels infants per grups» del col·legi Sant Ermengol durant una visita efectuada ahir al matí. Així va afegir que «són un exemple i val la pena felicitar a la direcció».

A diferència d’altres trobades anteriors, enguany  Ros es va limitar a visitar les instal·lacions del centre educatiu sense entrar a les aules, per evitar la interacció amb els infants i els professors, així com no contaminar les unitats de convivència amb motiu de la Covid-19. En aquesta línia, l’ambaixador va reconèixer que el protocol de seguretat del centre «és molt més explícit que a altres llocs», tot atribuint-ho a les dimensions l’escola. Per la seva part, la directora del centre, Maria Josep Pascual, va assegurar que es compta amb les mesures sanitàries necessàries i «segurament alguna més». 

Actualment, hi ha quatre aules aïllades a l’escola. En concret, infantil 4B, 2n de primària A, 5è de primària A i 3r de primària B. Pel que fa a l’aula d’infants de 3 anys que es va aïllar el 14 de setembre, van tornar a l’activitat dimecres. D’aquesta manera, el centre compta amb un total de 870 alumnes i amb un centenar de persones que es distribueixen entre docents i equip humà. A més, la direcció també ha «adaptat un horari en funció de l’aula confinada», tot potenciant l’ensenyament en línia. «Apostem molt per l’acompanyament tutorial i l’emocional, no només per als alumnes, sinó perquè les famílies vegin que hi ha una altra manera de fer aprenentatge», deia Pascual.

Per altra banda, es va anunciar que aquest nou curs s’ha fet una clara aposta per la robòtica. Així, s’ha creat un equip Steam (Science, Technology, Engineering, Art i Mathematics) i incorporat un mestre especialista que comença a educar als infants en aquest àmbit a partir dels 3 anys.

PUBLICITAT
PUBLICITAT