PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Servei d’Ocupació tanca l’agost amb 914 inscrits

A l’hora, 236 persones reben una prestació per desocupació involuntària

Per Lídia López

Una persona atesa al servei.
Una persona atesa al servei. | Maricel Blanch

El Servei d’Ocupació torna a marcar un agost a la baixa en relació als inscrits i tanca el mes amb 914 persones registrades. Així ho va assegurar ahir el ministre Portaveu i de Finances, Eric Jover, que també va destacar que la quantitat de beneficiàries de prestacions per desocupació involuntària havia anat a la baixa igualment.

D’aquesta manera, segons va apuntar Jover, després de registrar el màxim històric al mes de juny, amb 1.873 persones inscrites, la reobertura dels sectors ha comportat una tendència positiva de la dada. Així, si bé al juliol la xifra ja va millorar fins ales 1.061 persones, al moment de tancar el mes d’agost, el total de registrats era de 914.

En la mateixa línia, aquesta evolució a la baixa també s’havia donat en relació a les persones que percibien una prestació per desocupació involuntària. En aquest sentit, al finalitzar l’agost, eren 236 els beneficiaris d’aquestes prestacions, d’entre els quals 186 es corresponien a la prestació que el Govern va establir expressament fruit de la crisi econòmica pel coronavirus. Sobre aquestes, Jover va assegurar que molts d’aquests beneficiaris hi havien pogut recòrrer especialment gràcies a «la flexibilització dels criteris». D’aquesta manera, la cinquantena de prestacions restants es corresponien a les ja existents prèviament a la pandèmia. Aquestes dades suposaven un descens del 27,1% respecte de juliol, quan hi havia 69 persones més rebent prestacions.

Per últim, el ministre també va fer el punt sobre els llocs ofertats a través del mateix servei, que també havia evolucionat positivament. D’aquesta manera, si bé a finals de juliol s’oferien un total de 693 llocs de feina, a l’agost va créixer un 11,1% fins als 770.

A l’espera de finalitzar el setembre, Jover va reconèixer que el registre que es doni en aquest mes serà «molt indicatiu» en relació al manteniment o no de la tendència per les característiques estacionals de l’economia andorrana. Així mateix, el ministre també va apuntar que l’Executiu està «dirigint esforços» a la temporada d’hivern vinent, perquè aquesta «genera molta riquesa al país». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT