PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Apapma no recorrerà la sentència per la mort de l’os Torb

L’entitat assegura no tenir els recursos econòmics per fer-hi front

Per El Periòdic

Un os de Naturlandia.
Un os de Naturlandia. | Apapma

L’Associació Protectora d’Animals, Plantes i Medi Ambient d’Andorra (Apapma) va anunciar ahir, en una publicació a la seva pàgina web, que no recorrerà la sentència per la mort de l’os Torb. Tal com especifica l’entitat, el tribunal va absoldre a l’acusat del delicte menor de caça d’espècie amenaçada o protegida, en perill d’extinció, de que estava acusat per part de la Fiscalia i l’acusació particular, i també del delicte menor d’imprudència greu per causar la mort d’un animal, del que venia acusat, amb caràcter subsidiari, per la representació lletrada d’Apapma.

Ara, l’entitat disposava fins a demà, 25 de setembre, per presentar un recurs que finalment no tramitaran, assegurant que la decisió s’havia près tenint en consideració la valoració del seu advocat, Xavier LópezHorischik. Apapma va apuntar que amb el recurs, només poden arribar a aconseguir vuit mesos de presó condicional, 15.000 euros de multa, 30 mesos d’inhabilitació pel càrrec de cuidador d’animals i 30 mesos de privació de la llicència de caça.

Per últim, Apapma va lamentar que «malauradament, el Torb continuarà mort i els responsables reals, no el material, continuaran com si no hagués passat res». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT