PUBLICITAT

D'Aixovall fins el Pas de la Casa

  • L'Andorra juga a la nevera laurediana, el BP es desplaça a Eivissa i la Copa d'esquí de muntanya arrenca amb la Nocturna
rafa mora
escaldes-engordany

La jornada esportiva d'avui és delirant. La tarda comença a les 16.00 a Aixovall, on el FC Andorra rep el Balàfia per continuar de líder a la Primera Territorial. Més tard, a les 17.30, arrenca al Pas de la Casa la cita inicial de la Copa d'Andorra d'esquí de muntanya. La Nocturna tindrà com a novetat una sortida en massa, mentre que els aficionats poden quedar-se al Pas per gaudir d'un primer contacte de prova amb la G.Zero.

 

FUTBOL

L'Andorra vol marxar de festes més líder

Avui el FC Andorra disputa al camp d'Aixovall a partir de les 16.00 l'últim partit del 2010, en aquest cas contra el Balàfia, un conjunt recent ascendit a la categoria però que ocupa la 5a posició amb vuit victòries. L'any es tanca amb un enfrontament que ha de suposar que l'equip tricolor continuï líder al grup 5 de la Primera Territorial. A més, la jornada pot beneficiar els andorrans perquè el seu principal rival en la lluita pel lideratge, l'EFAC Almacelles, ha de viatjar a un complicadíssim escenari com és el Municipal de les Borges Blanques. El duel entre el segon classificat i el quart, per tant, podria deixar l'Andorra més líder.

Els tricolors arriben a aquest matx després de golejar la Seu d'Urgell per 1-6, en un matx que va refermar les intencions demolidores d'un equip capaç de donar moltes alegries a una afició que les necessita. Cristian Martínez va manifestar aquesta setmana el seu convenciment que la victòria contra el Balàfia arribarà, sempre «amb el nostre joc». Els lleidatans arriben a aquest duel amb un bagatge positiu -vuit triomfs, un empat i cinc derrotes-, a més que amb una important victòria la passada setmana per 5-3 contra l'Artesa de Segre. Un dels principals problemes amb què hauran d'enfrontar-se els tricolors és la capacitat golejadora dels lleidatans: 36 gols a favor. Amb tot, són el tercer equip més golejat de la categoria, amb 31 gols encaixats.

Després d'aquest enfrontament, l'Andorra continuarà la setmana següent amb els entrenaments, però després els jugadors tindran uns dies lliures fins el 3 de gener, quan tornaran a l'activitat per preparar el matx contra el Linyola.


FUTBOL SALA

El BP busca a Eivissa un triomf balsàmic per no perdre el ritme

El ritme de victòries del BP Andorra es va acabar a la jornada 15 quan ElPozo Ciudad de Murcia va aparèixer per la boca del túnel del Poliesportiu el 27 de novembre. Aquell matx de trist record per als locals (2-3) va frenar un equip que anava a tota velocitat agafant altres clubs a la classificació, víctimes tots a una competició que al final s'ha de fer llarga per força. El cansament va arribar al Principat, o això va semblar, però a la següent jornada els tricolors van viatjar a Cáceres per jugar contra l'Extremadura 2016 i van sortir per la porta gran amb un 0-6. El viatge de tornada va ser una bassa d'oli, però set dies després, el Lanzarote Tias Yaiza va marxar del Poliesportiu amb un punt, i llavors l'ombra de la irregularitat va planejar sobre els jugadors de Xavier De la Rosa. Avui el matx és difícil: visita a les 17.30 a l'Space Gasifred Ciutat d'Eivissa, equip que tot i ser 16è, vol pescar davant un gran. El triomf andorrà seria balsàmic per recuperar el ritme de victòries anterior.

El BP serà a l'illa amb el dubte de Javi Aranburu, que tot i seguir el seu tractament de recuperació per la lesió de lligament intern del seu genoll, provarà abans del matx per fer un test per considerar si està en condicions de jugar alguns minuts amb la samarreta andorrana. De la Rosa compta, tot i això, amb la resta de la plantilla a la seva disposició.


ESQUÍ DE MUNTANYA

La Copa d'Andorra arrenca amb la Nocturna del Pas

Avui comença la Copa d'Andorra d'esquí de muntanya amb la seva primera i tradicional cursa: la Nocturna del Pas de la Casa. El Club Pirinenc Andorrà, amb el suport de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), organitza aquesta cronoescalada que aquest any comptarà amb la novetat de ser una cursa amb sortida en bloc, tot i que serà amb el mateix sistema de cronometratge gràcies a que cada corredor tindrà un xip per controlar el temps. Seran dues pujades a l'itinerari principal, i així les baixades seran neutralitzades. La cursa començarà a les 17.30 de del Pas de la Casa i tindrà, a més, dos recorreguts diferents: El A serà de dues pujades fins a Coll Blanc, des del telecadira de quatre places que hi ha la base de l'estació, suposant 840 metres de desnivell total acumulat. El recorregut B, per la seva part, només farà una pujada des dels mateix telecadira i fins a Coll Blanc, amb un desnivell de 420 metres.

S'espera un centenar de participants. Tot començarà a les 15.30 amb el lliurament dels dorsals a les taquilles de Grandvalira, i a les 17.00 es tancarà el procés d'inscripció. A les 17.30, la sortida femenina, i a les 17.45 la masculina. A les 18.00, la cursa junior i cadet i en la modalitat d'una sola pujada (recorregut B) per sèniors i veterans (modalitat no competitiva). Així, a un ritme frenètic fins les 19.30, quan acabarà tot.

Des del passat dimecres fins dilluns se celebra el Festival de Nadal de les Escoles Esportives del Comú d'Andorra la Vella. Avui les activitats aterren al Camp del Consell amb rugbi (11.00) i als Serradells a la tarda amb natació sincronitzada (16.30), kendo (18.00) i una Gimcana lúdica de l'escola de natació també a les 18.00. L'objectiu és recaptar fons per la Plataforma conjunta humanitària de les ONGs d'Andorra. La participació a cada activitat implicarà la donació d'1€, com a contribució en l'acció humanitària dirigida al poble d'Haití, assetjat per la fam, la pobresa i el còlera.

 

AUTOMOBILISME AL GEL

La G.Zero, primer contacte amb les G.Sèries BPA

Jornada de proves al Grandvalira Circuit abans no comencin oficialment les noves G.Sèries BPA 2011 el pròxim mes de gener. Hi haurà bòlids a tota velocitat, encara que no hi seran tots, en un circuit que ha millorat notablement en els últims dies després de rebre el Trofeu Andros la passada setmana. La pura competició arribarà, això sí, els caps de setmana del 8, 15 i 22 de gener, i 5 i 12 de febrer.


FUTBOL SALA

El Torneig de Nadal, entre Sant Julià i els Serradell

Una trentena d'equips i dues jornades de futbol sala repartides entre el pavelló del CE Sant Julià i els Serradells són l'oferta del Torneig de Nadal organitzat per la FAF i McDonald's. Avui, la competició serà a la parròquia laurediana, mentre que demà les fases finals, a Andorra. Equips com La Massana, FC Santa Coloma, UE Santa Coloma, Principat i CE Sant Julià són els que nodreixen aquest torneig nadalenc amb més de 400 jugadors.


Per a més informació consulti l'edició en paper.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT