PUBLICITAT

Andorra la Vella

L’acusació demana 84.000 euros per un accident laboral

La defensa apunta que els implicats eren obrers de primera i que van actuar de manera «imprudent»

Per Judith Sáez

Una de les sales de la  la nova seu de la Justícia.
Una de les sales de la la nova seu de la Justícia. | ANA/M.P.

Una multa total de gairebé 85.000 euros és el que va demanar ahir l’acusació particular pagar entre una empresa constructora, l’asseguradora i l’encarregat d’unes obres en les quals un treballador es va trencar els turmells en caure d’una bastida. Els fets van tenir lloc l’any 2013 i s’acusa els processats d’un delicte menor de lesions per imprudència professional lleu.

Durant el judici celebrat ahir, i que va durar prop de tres hores, es va exposar que l’encarregat hauria delegat una tasca a dos obrers de primera, amb els quals fa uns 10 anys que treballa, tot i que no es donaven les mesures de seguretat. Aquesta consistia a desmuntar uns conductes de ventilació que estaven col·locats al sostre perquè s’havia de pintar aquell espai aviat. L’accident es va produir quan un dels dos treballadors va decidir treure’l sfent palanca, provocant que la bastida es desestabilitzés i aquest caigués.

Segons l’informe desenvolupat per Inspecció de Treball, l’estructura no comptava amb tots els elements necessaris per garantir la seguretat del personal. En concret, faltaven les baranes, el fre en dues de les rodes que el sustenten, així com una de les creuetes que es fixa als laterals. Uns elements que l’acusat va demanar resoldre als treballadors perquè desenvolupessin la tasca pertinent i que, en produir-se l’accident, hauria demanat arreglar a un altre treballador abans que arribés inspecció per «vergonya».

La Fiscalia va demanar 3.000 euros de multa i sis anys d’inhabilitació com a encarregat per a l’acusat en tant que el va considerar responsable de l’incident. En aquest sentit, la defensa va demanar una reducció a 1.000 euros i va titllar «d’exagerada» la proposta de multa de més de 84.500 euros per part de l’acusació particular. A més, va demanar la lliure absolució de l’encarregat, tot sostenint que els obrers van fer cas omís a les instruccions del processat relatives a muntar correctament la bastida abans de pujar-hi i que, per tant, es tractava d’una acció «imprudent i de deixadesa».

La Fiscalia demana presó per maltractament

La fiscal va sol·licitar 14 mesos de presó, quatre de suspensió i una multa de 101,27 euros, per a un home per un delicte de maltractament a la seva parella. L’acusat, que no va presentar-se al judici ni s’ha pogut localitzar, va ser detingut després que uns agents de la Policia fossin requerits al seu domicili. La porta i el pany estaven destrossats a cops i la dona presentava contusions al coll i braços. La Fiscal va concretar que les filles de tres i sis anys es trobaven amb una veïna que va anar a buscar-les en sentir aldarulls propiciats quan la dona va anar-hi a recollir objectes personals, ja que havien acordat que marxaria de casa. La defensa va al·legar que els signes de violència procedien d’una festa de la nit anterior.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT