PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les pistes d’esquí aposten pels treballadors de proximitat

Ski Andorra treballa ja en l’ocupació de temporers però avança que enguany en seran menys

Per Irene Mas Fàbrega

Telecadires d’una pista d’esquí del país.
Telecadires d’una pista d’esquí del país. | TONY LARA

En relació amb el context constantment canviant derivat de l’afectació de la pandèmia de la Covid-19 al país, Ski Andorra i les estacions d’esquí del Principat estan treballant en la contractació de persones per a la realització de tasques temporals a les pistes amb l’afegit de la influència del virus i la intenció de garantir la seguretat, tant dels treballadors com dels esquiadors i visitants als complexos. En aquest sentit, fonts de Grandvalira van explicar a EL PERIÒDIC que, d’entrada, tot i que no definitivament, ja que queden aproximadament dos mesos perquè comenci la temporada d’hivern, treballen, de manera prioritària, en la cerca de perfils locals; és a dir, de persones que siguin d’Andorra i que també hi visquin. Per ordre de preferència a l’hora de buscar empleats, després de les persones del país, es consultarà quins perfils hi ha als països veïns: França i Espanya. Més enllà d’aquestes preferències, «ja ho veurem, perquè hi ha interessats i interessades que no es troben dins d’aquestes nacionalitats. S’està valorant. El tema està sobre la taula». En la mateixa línia, fonts de l’estació d’esquí Vallnord-Pal Arinsal van explicar que els encarregats de gestionar la contractació estan acabant de definir els protocols per definir les persones que faran falta per treballar i els protocols que hauran de seguir.

Així, les estacions estan en consonància amb Ski Andorra per a la valoració de tot el que es relaciona amb els temporers. Igualment, segons van apuntar des de l’associació, la concreció referent a l’aspecte en qüestió recau, en aquests moments, a cada complex. En aquest sentit, tal com va explicar la directora d’Ski Andorra, Montse Guerrero, «actualment des dels departaments de recursos humans de les estacions s’està mirant el personal del qual es requereix segons les necessitats que es van presentant en relació amb la Covid-19. En aquests moments, estem intentant agrupar les dades sobre el nombre de persones que s’hauran de contractar en funció de les plantilles de cada estació. Tot i que estem en procés de treball, però, ja sabem segur que temporers n’hi haurà, comunitari o extracomunitari, però se’n contractaran menys, això és segur». Guerrero va afegir, també, que també es treballa en consonància amb el Govern: «S’han mantingut reunions amb el Servei d’Ocupació que es cuidarà de fer una campanya d’ocupació. Les reunions amb l’Administració serveixen a les estacions per anar filtrant una mica i anar veient les necessitats que hi pugui haver. De moment, la data d’inici de les contractacions no se sap».

 

Proves a tota la plantilla

Des de Grandvalira van explicar també  que en relació amb la gestió dels temporers que treballaran a l’estació d’esquí durant la temporada d’hivern 2020/2021 que desenvolupa cada complex pel seu compte, s’ha establert que, tal com ja es va anunciar, «una vegada tinguem tota la plantilla al complet tots els treballadors passaran les proves de detecció de Covid-19». Per altra banda, en contradicció a l’afirmació de la directora de Ski Andorra que es contractaran menys temporers, Grandvalira va apuntar que amb la intenció d’obrir l’estació d’esquí pràcticament al 100%, intentarem tenir una plantilla molt similar a la d’altres temporades. Aquest és l’objectiu». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT