PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Ironman torna sense problemes després de 200 dies d’aturada

L’empresa d’esdeveniments esportius ha celebrat cinc proves a Europa aquest mes, una d’elles a França

Per El Periòdic

Imatge de l’Ironman 70.3 d’Estònia.
Imatge de l’Ironman 70.3 d’Estònia. | The Ironman Group

L’Ironman ha tornat aquest mes de setembre sense cap problema després de gairebé 200 dies d’aturada a causa de la crisi sanitària mundial derivada de la Covid-19. L’última prova abans del confinament va ser el 21 de febrer amb la 70.3 d’Oman. Durant els dies 4,5 i 6, el reconegut transatlàntic d’esdeveniments esportius en va celebrar cinc arreu d’Europa, un d’ells a França, concretament, a Les Sables d’Olonne, el que fa pensar que l’estrena d’Ironman a Andorra es produirà sense cap contratemps. 


«Hem fet un progrés i hem executat satisfactòriament diferents curses a Europa, Austràlia i Àsia. Estem aprenent prova a prova i estem impacients per treballar amb les ciutats amfitriones per poder tornar a les competicions d’una manera segura i amb totes les condicions necessàries», va declarar el director general d’Ironman a Europa, l'Orient Mitjà i l'Àfrica, Stefan Petsching, que es va mostrar satisfet amb la represa de les curses, que són la seva passió, malgrat les circumstàncies: «Als atletes els apassiona competir i a nosaltres, organitzar els esdeveniments. No podem ignorar que tot ha canviat amb l’ús de les mascaretes i les noves mesures i normatives que hem de seguir per organitzar les curses, però les sensacions de reprendre l’activitat són impagables».


La prova més multitudinària d’aquesta represa de les competicions Ironman va ser la d’Hamburg, a Alemanya, on van participar més de 3.500 atletes. Allà va estar l’esportista Laura Lindemann. «Ha estat genial poder competir després de tot el que ha passat. Compromesos amb l’higine i les mesures de seguretat dels organitzadors d’Hamburg, estic segura que algunes proves es podrien haver celebrat abans i hi haurà moltes altres que se celebraran en el futur», va manifestar la tercera classificada. «Estava molt motivat i, fins i tot, una mica nerviós per poder tornar a competir. Com a atletes, hem de donar un bon exemple i complir amb totes les mesures necessàries contra la Covid-19. Crec que tot va anar molt bé», va explicar el belga Friederik Van Lierde, corredor de la cursa a França. D’altra banda, el campió del món d’Ironman 2014, Sebastian Kienle, es va desplaçar a Tallinn per retrobar les sensacions de la competició i va agrair la bona organització: «Va significar molt pels professionals. Gràcies a tothom».
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT