PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ros constata el «nivell de seguretat» del Janer

Una de les aules aïllades per alumnes positius torna avui a la normalitat

Per El Periòdic

Un moment de la visita que l’ambaixador d’Espanya a Andorra al col·legi Janer.
Un moment de la visita que l’ambaixador d’Espanya a Andorra al col·legi Janer. | ANA / M.F

L’ambaixador d’Espanya a Andorra, Àngel Ros, continua les visites als diferents centres que depenen del sistema educatiu espanyol. Ahir al matí va ser el torn del col·legi Janer on va mantenir una reunió amb l’equip directiu. No va fer les habituals visites a les aules arran de les noves restriccions establertes pel Govern. La visita ha servit perquè des de l’ambaixada s’hagi pogut «constatar que les coses es fan bé i per oferir-los ajuda», va destacar Ros. La directora del centre, Dolors Llobet, va informar que després que s’hagin hagut d’aïllar dues aules, una ja ha de tornar a la normalitat avui. «Hem seguit les premisses que marca Salut i hem tingut molta col·laboració i comprensió de les famílies», va destacar Llobet sobre la situació actual.

Ros es va mostrar satisfet del «nivell de seguretat» que s’ofereix al centre amb protocols «absolutament adequats a la normativa» i va destacar molt especialment l’organització al menjador i el fet que els nens només es puguin relacionar amb el seu grup. Sobre les normes Llobet va explicar que s’intenten «portar les mesures a l’extrem» i va afegir que quan una de les aules aïllades torni a la normalitat aquest matí, només en quedarà una classe de cinquè en aquesta situació.

La directora del centre va manifestar que arran de les noves restriccions dictades pel Govern aquest mateix dilluns «no hi ha més neguit» de les famílies ja que «tenen confiança» en els protocols del centre i va emfatitzar que tots els alumnes compleixen les normes. Si bé aquest compliment és més senzill entre els més petits, va admetre també els adolescents, als quals costa més, «veuen» la necessitat de complir les normes i ho fan.

El curs al Janer va començar amb uns 810 estudiants, una xifra lleugerament inferior a la d’altres anys, un fet que Llobet va atribuir a què algunes famílies han marxat del país i al descens de la natalitat, segons va informar l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT