PUBLICITAT

Encamp

MOUT_B incorpora la compra de bitllets i abonaments a l’octubre

FEDA destaca que la plataforma de transport públic compta amb 630 descàrregues dels usuaris

Per Judith Sáez

Autobús en una de les parades del seu recorregut en la qual esperen alguns usuaris per pujar-hi.
Autobús en una de les parades del seu recorregut en la qual esperen alguns usuaris per pujar-hi. | Maricel Blanch

FEDA informa que la segona versió de l’aplicació MOU T_B estarà disponible a l’octubre. El director de la parapública, Albert Moles, va explicar que una de les novetats serà que els usuaris comprin els bitllets a través d’aquesta. «A part de fer el trajecte, compres el tiquet, et genera un codi QR i directament entres a l’autobús», concretava.

Pel que fa a la primera versió de l’aplicació, que es pot obtenir tant per Android com iOS, el directiu va especificar que s’han efectuat unes 630 descàrregues. Una xifra que preveuen ampliar aviat, amb la campanya publicitària i de promoció.

Ara per ara, els usuaris poden consultar els seus desplaçaments a temps real, així com altra informació del transport públic de manera immediata. Per exemple, les modificacions dels recorreguts, del nombre de línies del servei, de les freqüències de busos o, inclús, del trajecte més adient per anar d’un punt a un altre del Principat i del temps del viatge.

En aquest sentit, des de la parapública fan una bona valoració d’aquestes primeres setmanes de funcionament de la plataforma, que també preveu integrar altres modalitats de mobilitat sostenible com les parades del servei de bicicleta elèctrica compartida de Cicland, informació dels aparcaments del país o els punts de càrrega de vehicles elèctrics.

Vehicles elèctrics

Segons les dades proporcionades per FEDA, actualment el Principat disposa de 26 carregadors elèctrics de vehicles, essent dos d’aquests punts de recàrrega ràpida. En dos anys s’ha instal·lat mitja dotzena i, en conseqüència, també ha augmentat el seu ús. En concret, des del mes de gener al mes d’agost d’enguany es registra un total de 10.400 recàrregues, equivalents a un consum d’energia de 66.000 kWh.

Tot i això, Moles va aclarir que malgrat que «s’han d’instal·lar més carregadors, la xarxa no està saturada» , ja que els residents i nacionals «sempre o gairebé sempre carrega [el vehicle] a casa i els carregadors acaben destinats als turistes». És per aquest mateix motiu, que el directiu manifestava que FEDA es manté a l’expectativa de l’evolució del mercat de vehicles elèctrics, a l’hora d’observar quin impacte tindrà en la demanda de punts.

Durant tot l’any 2018 es van efectuar 20.000 recàrregues (110.000 kWh), mentre que en el període de 2019 se’n van fer 25.000 (140.000 kWh).

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT