PUBLICITAT

López acusa el Govern d’«opac» per una reunió amb la Santa Seu

Els PS lamenta que la trobada s’hagi fet pública després de vuit mesos

Per El Periòdic

33 El líder del PS, Pere López.
33 El líder del PS, Pere López.

El president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata (PS), Pere López, va acusar el Govern d’actuar amb «opacitat i secretisme» en relació a una reunió que van mantenir el cap de Govern, Xavier Espot, amb el secretari d’Estat de la Santa Seu, Pietro Parolin el passat mes de gener. En aquest sentit, des de la formació socialdemòcrata van lamentar que la ciutadania s’assabentés de la reunió vuit mesos després per les declaracions que el nucli apostòlic, Bernardito Cleopas Auza, va fer als mitjans de comunicació.


Així, per tal de conèixer els motius que van portar el Govern a ocultar aquesta reunió, López va tramitar una pregunta oral demanant, per una banda, per què la reunió no formava part de l’agenda pública del cap de Govern ni va ser objecte de cap explicació pública i, per l’altra, com interpreta el Govern que la trobada fos elevada al caràcter públic per part del Vaticà.

A2 Security

La Sindicatura va examinar, per altra banda, les preguntes del PS relatives als contractes del Govern establerts amb A2 Security i A2 Security Assessors per la prestació de serveis per a l’assessorament en matèria d’inversió estrangera.

PUBLICITAT
PUBLICITAT