PUBLICITAT

El PS afirma que s’han pagat 700.000 euros pel Cirque du Soleil

Andorra Turisme clarifica que la despesa és un avançament pel 2021

Per Irene Mas Fàbrega

Foto d’arxiu de l’espectacle del Cirque du Soleil del 2019.
Foto d’arxiu de l’espectacle del Cirque du Soleil del 2019. | Maricel Blanch

El conseller general del Grup Parlamentari Socialdemòcrata (PS) Roger Padreny va tramitar, el passat 13 de juliol, una pregunta a la Sindicatura sobre la quantitat econòmica que Andorra Turisme havia avançat per l’espectacle del Cirque du Soleil que s’havia de celebrar durant l’estiu d’enguany. Així ho va explicar Padreny ahir, i va afegir que també amb aquesta demanda d’informació el PS va requerir els contractes entre Andorra Turisme, SAU i Cirque du Soleil, Inc. per a la producció dels espectacles dels anys 2021 i 2022, i el contracte prorrogat pels espectacles dels mateixos anys. En aquest sentit, el conseller general va explicar que la pregunta no va ser resposta de manera precisa per part de la ministra de Turisme, Verònica Canals: «Se’ns han blindat aquests contractes i hem hagut d’anar a la seu d’Andorra Turisme per llegir-los». En aquest context, van constatar que per l’espectacle del 2020 s’han avançat, aproximadament, 700.000 euros i que el 7 d’agost es va formalitzar la pròrroga del contracte pels anys 2021 i 2022 amb un valor total que supera els 2,6 milions d’euros anuals per cada edició. Per aquest motiu, Padreny va apuntar que «ens agradaria saber com, en un context de Covid-19, s’ha decidit prendre aquesta decisió».


Davant d’aquestes afirmacions, ahir mateix Andorra Turisme va fer públic un comunicat on clarificava que l’empresa «nega rotundament que s’hagi realitzat un pagament de gairebé 700.000 euros a fons perdut per a l’espectacle del 2020 que no s’ha acabat celebrant sinó que es tracta d’un avançament per a l’espectacle del 2021. Per tant, és un ajornament de l’espectacle del Cirque du Soleil per l’any que ve i en cap cas és la d’una pròrroga d’un contracte». En aquest sentit, fonts del PS van explicar, a EL PERIÒDIC, que la formació política no ha acusat en cap cas que la despesa sigui a fons perdut.


Igualment, Andorra Turisme va recordar que l’ens i la companyia canadenca «van acordar, durant el març del 2020 posposar l’espectacle al 2021 a causa de la crisi sanitària de la Covid-19. Aquest acord també comportava que els pagaments realitzats fins aquella data suposaven un avançament per l’espectacle que es celebraria el 2021. En aquest sentit, el pagament de l’import de 688.012,74 euros es destinarà íntegrament a l’espectacle del 2021 i tal com es detallava al contracte signat de l’11 de desembre del 2019, es va realitzar en dos pagaments, un el 29 de gener i un altre, el 9 de març. És a dir, abans de l’esclat de la pandèmia».


Així i tot, Padreny va presentar ahir una pregunta oral a la Sindicatura, perquè sigui resposta pel Govern davant el ple del Consell General, demanant quins motius han portat al Ministeri de Turisme a prorrogar el contracte amb el Cirque du Soleil, Inc.: «Quins motius han portat al Ministeri de Turisme del Govern d’Andorra a prorrogar el contracte amb el Cirque du Soleil, Inc. aquest passat 7 d’agost del 2020?». En aquest sentit, segons el PS, l’objectiu de la demanda era esclarir el conjunt de dades i obtenir informació oficial sobre les accions contractuals realitzades entre el Govern i l’organització de l’esdeveniment artístic.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT