PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Noves mesures, nous problemes pels comerciants i aïllament social de les persones

No volem pas posar-nos a fer d’experts, però el nou decret anunciat pel cap de Govern sembla, una vegada més, tret d’un malson

Per El Periòdic

L’avinguda Meritxell en un dia de confinament.
L’avinguda Meritxell en un dia de confinament. | Maricel Blanch

Quasi bé ningú de la població no entén que això pugui solventar res. El que sí que tothom té clar és que és una volta més de clau als restauradors , bars, etc.

Sembla molt incoherent que s’acceptin taules de dues persones com a màxim als bars i una taula de cinc com a màxim als restaurants. Per què aquesta diferència entre bars i restaurants? Una família de sis persones no pot anar al restaurant. A qui se li passa pel cap? Quines incoherències! Per què cinc als restaurants i per què dos als bars? Segons les explicacions del ministre de Salut el risc de contagi és més gran en els bars.... Com ho pot afirmar? Sobre quins elements factibles s’està basant quan fa afirmacions així? 

Però el que sí que fa aquest Govern es empobrir encara més tot el sector i també les nostres relacions socials que ens caracteritzen com essers humans . Com tindrem la salut mental de la població? Els científics han demostrat que les mascaretes, la higiene i el distanciament són mesures eficaces... Per què no deixem la gent viure amb les mesures de prevenció de la Covid com ho fan en molts països de l’entorn? 

El què han de fer són proves massives però no qualsevol prova, sinó les que estan validades per la UE i confinar als qui hagin de confinar . També sembla primordial dotar de recursos materials i humans de veritat el sistema sanitari per pujar la seva capacitat de resposta al virus. 

Sembla que els responsables de Finances del Govern, no ho tinguin massa clar, potser que no sigui el seu ram i això de la macroeconomia els vagi molt gran .

No creguem pas oportunes aquestes mesures, creiem que ho han de rectificar amb urgència, doncs acabaran de estrangular el sector.

Al cap i a la fi potser morirem de gana i d’aïllament social, però no de la Covid.

A veure els líders de l’oposició què hi diuen, o es que ja hi estan d’acord amb aquestes mesures draconianes. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT