PUBLICITAT

«A vegades la tranquil·litat s’acaba de cop»

L’assassinat d’un veí de Vila del Sol d’Encamp commociona els habitants de l’urbanització

Per Judith Sáez

La porta del domicili, ahir.
La porta del domicili, ahir. | El Periòdic

Una veïna de Vila del Sol d’Encamp es va despertar en sentir cops forts a la porta de la seva veïna. Era una altra dona que demanava auxili amb la seva filla després de passar per altres timbres sense obtenir resposta. Dos quarts d’hora més tard, arribaven agents de la Policia, del Cos de Bombers i els equips sanitaris. Alguns veïns de la urbanització feia estona que havien tret el cap per la finestra, alguns pensaven que es tractava d’un cas de violència de gènere, d’altres, seguien dormint i es van topar amb els cossos de seguretat i d’assistència quan anaven a treballar.


«No vaig escoltar res. Fins a les 07.15 hores que vaig sortir a passejar els gossos me n’he assabentat», deia un veí de la zona, qui també va veure com es va procedir a treure el cadàver per la finestra del pis superior del dúplex on s’havia comès l’assassinat. Era la parella de la dona que va estar demanant ajuda, els quals fa uns 10 anys que vivien a Vila i mai havien causat cap incident, asseguraven alguns veïns.


La sorpresa també va ser per als treballadors que van arribar cap a les 08.00 hores i es van trobar la carretera d’accés tallada, mentre que la Policia estava buscant al presumpte assassí, detingut finalment al Tarter un quart d’hora més tard. «M’han deixat entrar a les 09.00 h», ressaltava el Rafa, un dels pintors que fa tasques al poble.


Al migdia marxaven agents de la secreta deixant enrere la porta del domicili precintada amb cinta blanc i blava, i on hi havia el Pablo que havia vingut a netejar l’escala com cada setmana. El recollidor estava ple de pols i cendra de l’incendi i tapava alguns fragments de vidres diminuts. En canvi, de sang ja no en quedava, per la pluja que se l’havia endut. Tornava la calma allà on hi sol haver, deia un veí. Tot i això, «a vegades la tranquil·litat s’acaba de cop», lamentava.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT