PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Detingut un jove per agredir a la seva parella menor d’edat

La Policia confirma que s’ha desplegat el protocol d’actuació

Per El Periòdic

L’edifici de la Policia.
L’edifici de la Policia. | Sergi Pérez

Nou cas de violència de gènere en una relació conjugal, que en aquest cas implica a una menor. Segons va informar la Policia ahir, es va procedir a la detenció d’un jove de 19 anys per un presumpte delicte contra la integritat física i moral en l’àmbit domèstic, així com un altre  contra la inviolabilitat de domicili.
Els fets van succeir durant la tarda de dissabte passat, dia 19 de setembre, a Escaldes-Engordany. En concret, els agents dels cossos de seguretat van ser requerits a les 17.30 hores al domicili d’una menor d’edat, qui va manifestar que a l’interior del seu habitatge va tenir una discussió amb la seva parella i l’home es va mostrar agressiu tot propiciant-li una empenta que la va desequilibrar i fer caure. A més, segons el balanç policial publicat ahir per la Policia, els agents també van constatar que la víctima presentava diverses esgarrapades tant als braços com a l’abdomen.
Per altra banda, la jove també va ressaltar que durant la discussió va demanar a la seva parella que marxés de l’immoble, tot i que ell no ho va complir.
Des de diverses organitzacions i associacions feministes alerten d’un augment de casos de violència de gènere i relacions en les quals hi ha abús de poder per part dels homes en parelles més joves. Sobretot, en adolescents, entre els quals també és freqüent detectar situacions de control i manipulació psicològica a través del mòbil i xarxes socials. Pel que fa a aquest presumpte cas de violència física detectat durant el cap de setmana, la Policia assegura que s’ha activat el protocol d’actuació sobre mediació en casos de violència de gènere i domèstica.

Altres delictes / Durant aquesta darrera setmana es va procedir a la detenció de 14 persones per presumptes delictes contra el patrimoni (1), contra la seguretat del trànsit (10) i altres (3). Entre aquests últims hi ha el d’un home no resident de 45 anys, per un presumpte delicte contra la seguretat en el tràfic jurídic, en haver lliurat al Servei d’Immigració un document del Ministeri de Treball i Seguretat Social del seu país d’origen falsificat, per tal d’obenir una autorització de residència i treball. A més, la Policia va detenir una dona resident de 24 anys a Escaldes-Engordany com a pressumpta autora d’un delicte contra la integritat física i moral (àmbit domèstic). La seva exparella havia manifestat que havia estat agredit amb bufetades per part de la dona, segons el comunicat policial. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT