PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Acció al carrer proavortament aquest cap de setmana

Stop Violències exigeix l'assoliment d'aquest dret sexual i reproductiu

Per El Periòdic

Una manifestació al 2018.
Una manifestació al 2018. | MARICEL BLANCH

L’associació feminista Stop Violències va convocar ahir a través d’un vídeo difós per xarxes socials diverses accions amb motiu del Dia per a la Despenalització i Legalització de l’Avortament, que se celebra el dia 28 de setembre. La seva portaveu, Vanessa M. Cortés va recordar que l’any passat ja van convocar diversos actes, tot apuntant que enguany «ho tornarem a fer» perquè «és important parlar d’aquest dret de les dones, el dret a l’avortament, i parlar de quin marc estem tenint a escala nacional i internacional».

En aquest sentit, va explicar que es preveuen desenvolupar dues conferències el dia 25 i 26 de setembre amb companyes de Malta, Irlanda, Madrid i Catalunya en tant que «juntament amb Andorra són els països on hi ha més restriccions» en aquest àmbit. Alguna de les qüestions que es tractaran serà l’accessibilitat a aquesta assistència «perquè mentre hi hagi només una dona al món que no pugui avortar al seu territori, aquesta lluita és de totes», afirmava Cortés.

D’aquesta manera, les xerrades es complementaran amb una acció al carrer el dia 27 de novembre. Les primeres protestes van sorgir el 1990 a la V Trobada Feminista Llatinoamericana i del Carib. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT