PUBLICITAT

La setmana de l’isard d’enguany tanca amb 150 exemplars abatuts

Cabanes destaca que no s’ha produït cap accident a la muntanya

Per Lídia López

Un punt de control dels banders.
Un punt de control dels banders. | Twitter / Cos de Banders

La setmana de l’isard d’enguany, celebrada del 13 al 20 de setembre, ha finalitzat amb un total de 150 captures de les 181 que havien estat autoritzades, és a dir, el 82,8%, segons va informar ahir el Govern. Per la seva banda, el president de la Federació Andorrana de Caça i Pesca (Facip), Josep Maria Cabanes, va fer una valoració «excel·lent» de la setmana i va posar en relleu el balanç de zero accidents registrats.


L’Executiu també va informar sobre dos expedients sancionadors per infraccions molt greus que s’havien obert per incompliment de la Llei de la Caça, reduint-se a la meitat respecte de les registrades el 2019. Ambdues infraccions es troben en fase d’instrucció i es corresponen al transport d’una peça de caça sense l’anella de captura. Aquesta negligència comporta una multa de 2.000 euros, la suspensió de la llicència i la inhabilitació per obtenir-la durant tres anys.


Malgrat aquests successos, el Cos de Banders va destacar la bona col·laboració entre el cos i els caçadors, i van posar en relleu les 118 mostres de melsa que s’havien recuperat dels isards caçats, fonamentals per tal de seguir coneixent l’estat sanitari de la cabana. En la mateixa línia, Cabanes va definir la tasca dels Banders de «molt bona i àgil per no col·lapsar el sistema de control de peces».


El president de la Facip va recalcar que les vuit jornades a la muntanya s’havien desenvolupat «fantàsticament bé», destacant que el temps els va acompanyar i només va ploure en dues ocasions, fet que va ser beneficiós perquè «així la caça es mou». 


D’altra banda, va reiterar la selectivitat que els darrers anys adopten els caçadors a l’hora d’abatre un isard, pel fet que una vegada més, no s’han esgotat les anelles repartides entre els 576 caçadors que han participat, destacant a més que enguany «hi havia molts isards».


Així mateix, al voltant de la possibilitat de fer-se les proves de la Covid, Cabanes va assegurar que s’estan acabant de concretar els detalls per tal que «de forma voluntària, els caçadors hi puguem anar», considerant que «si ens ofereixen el servei, és important fer-ho per salut».

PUBLICITAT
PUBLICITAT