PUBLICITAT

Cau un 5,8% l'entrada de vehicles durant el mes d'agost

Els turismes provinents d’Espanya han tingut una variació percentual negativa del 0,7%

Per El Periòdic

Retencions de vehicles a la frontera hispanoandorrana.
Retencions de vehicles a la frontera hispanoandorrana. | ARXIU ANA

El nombre de vehicles que va entrar al país durant el mes d'agost ha estat de 435.351, la qual cosa suposa una davallada del 5,8% respecte del mateix mes de l'any anterior. El total de turismes presenta un decrement del 6,3% i el de vehicles pesants, en canvi, un increment del 29,4%, segons les dades fetes públiques aquest dilluns pel departament d'Estadística del Govern.

Els turismes provinents d’Espanya han tingut una variació percentual negativa del 0,7% mentre que, pels provinents de França, la variació també ha estat negativa en un 13,4%. Pel que fa als vehicles pesants, hi ha hagut una variació percentual positiva del 36% per la frontera hispanoandorrana. Pel que fa a la frontera francoandorrana, la variació ha estat negativa en un 5,4%.

Si es tenen en compte els darrers dotze mesos tenim que el volum ha estat de 3.450.815, fet que representa una variació negativa del 17,8% respecte al mateix període anterior, en què van entrar al país 4.198.533 de vehicles. Els vehicles que ho han fet per la frontera hispanoandorrana han disminuït en 527.118 unitats, és a dir, han experimentat una caiguda del 18,9% respecte al mateix període de l’any passat, mentre que els que han entrat per la frontera francoandorrana han davallat 15,7% (220.600 unitats menys).

També cal assenyalar que entre els mesos de gener i agost, i respecte al mateix període del 2019, s’ha produït un decrement del 28,4% en el nombre de vehicles que han accedit al Principat, amb una caiguda del 30,9% entre els provinents d’Espanya i un decreixement del 23,5% dels provinents de França.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT