El MoraBanc comença la lliga amb troimf gràcies al físic i la sang freda

El conjunt del Principat va ser molt superior durant tot el partit i deixa clares les expectatives de la temporada

Per Vicente Pallarés

Senglin encara Augusto Lima en la primera jornada de la Lliga Endesa.
Senglin encara Augusto Lima en la primera jornada de la Lliga Endesa. | ACB MEDIA / A. MARTÍN

El MoraBanc va donar ahir una autèntica exhibició en la primera jornada de la Lliga Endesa davant l’UCAM Múrcia que el deixava com a líder momentani. Malgrat jugar a porta tancada i afrontar el matx amb baixes importants, el conjunt del principat va demostrar tenir una de les plantilles més compensades de l’ACB i ganes d’aconseguir objectius molt alts aquesta temporada, que es presenta força il·lusionant tenint en compte aquest primer triomf i les victòries a la Lliga Catalana. Els tricolor van aprofitar la superioritat física a les transicions ofensives i una extraordinària sang freda en els tirs exteriors, que acompanyats d’una forta defensa fan als d’Ibon Navarro un equip molt difícil de superar. A diferència dels andorrans, el conjunt universitari no va estar encertat en els tirs i va deixar, en moltes ocasions, encistellar amb espai.

El partit va començar amb un parcial de 16-4 pel MoraBanc amb triples de Palsson i de Tyson Pérez i uns Clevin Hannah i Malik Dime molt actius que també encistellaven. De fet, aquests últims van ser els dos millors homes locals. L’estadística de 0/4 en triples de l’UCAM els comdennava i l’avantatge anava fent-se més i més gran. En els últims minuts del primer quart, Guille Colom, que va jugar més de 17 minuts, també va aconseguir anotar un triple. El segon quart va continuar amb Dime fent de les seves des de la pintura i amb Kloof començant a anotar triples – va encistellar un total de tres – tot i no ser un especialista en els tirs llunyans, sinó un jugador més penetrador. Rojas, el millor jugador murcià ahir, també se sumava a la festa dels triples, on fins aquell moment, només participava el MoraBanc. I és que el conjunt espanyol va necessitar set intents per encistellar el primer. Hannah, com ja acostuma a fer, va ballar la defensa universitària durant tot el partit i cedia passades interiors a homes com Dime o Tunde, acumulant un total de nou assistències, a més de ser el màxim anotador tricolor empatat amb Dime, que va posar els últims punts del segon quart, que finalitzava amb 22 d’abantatge pel MoraBanc.

Els de Sito Alonso necessitaven un miracle a la segona part i van començar amb Frankamp i Rojas en un moment dolç i amb Augusto Lima molt agressiu en defensa i en atac, però Senglin, que va tardar a anotar els seus primers punts de la tarda donava un cop sobre la taula quan el partit semblava equilibrar-se tímidament, encara que el resultat mai va significar un perill pels andorrans. Kloof, que per ara, només té dos mesos de contracte amb el club tricolor, semblava voler guanyar-se la renovació amb una excel·lent actuació i, finalment, va anotar 12 punts. L’últim quart va ser l’únic en el qual el conjunt murcià va ser superior i va guanyar el parcial. Aquesta reacció, també va estar condicionada, en part, per les rotacions que Ibon Navarro anava fent amb el partit virtualment guanyat i amb un ull posat a l’exigent partit del proper dimecres contra el València Basket a la capital del Túria. Alexis Bartolomé va gaudir de minuts a la pista i Radovic va aprofitar el seu marcatge, amb menys experiència a la màxima categoria, per anar sumant punts al seu compte particular. Però, tot i l’ensopegada final dels homes d’Alonso assolint un parcial de 0-12, el MoraBanc va ser  superior en el global del partit i va ser mereixedor de la victòria abans del test contra el conjunt taronja on els d’Ibon voldran demostrar que poden competir contra tothom.

«Era important estar durs i encertats»

Ibon Navarro - Entrenador del MoraBanc

El tècnic basc es va mostrar satisfet amb el triomf: «Hem d’estar molt orgullosos i contents amb la victòria. Amb les condicions que hem arribat al partit, era molt important estar durs, encertats i amb energia». A més, va agrair la superioritat al marcador: «Ens ha donat la possibilitat de rotar perquè, amb els problemes que ja teníem, s’ha sumat Palsson, que no ha pogut continuar».