PUBLICITAT

El PS proposa sancionar els amos incívics de gossos

Els socialdemòcrates s’oposen a la creació d’una taxa de tinença

Per El Periòdic

Foto d’arxiu de tres gossos esperant al carrer, a Ordino.
Foto d’arxiu de tres gossos esperant al carrer, a Ordino. | Maricel Blanch

El Grup Parlamentari Socialdemòcrata (PS) considera que la proposta de fer pagar una taxa per a la tinença de gossos «és ineficient i ineficaç». Així ho va defensar el seu secretari d’Organització, Pere Baró, que va posar èmfasi en «la importància de trobar la manera de conscienciar els propietaris i les propietàries dels gossos». 


En aquest sentit, va apuntar que «les taxes han de ser justes i útils» i va considerar que «si l’objectiu d’aquesta taxa és el de conscienciar els ciutadans, el que s’ha de fer és incrementar les sancions a aquelles persones que no tinguin un comportament cívic. No han de pagar justos per pecadors, no ens podem permetre penalitzar a tothom perquè això dóna per fet que tothom que té un gos és incívic, i això és un despropòsit».


La formació socialdemòcrata va explicar, en la mateixa línia, que «si la finalitat de la taxa de tinença de gossos és recaptar recursos per a la neteja, aquesta finalitat ja la compleix la taxa d’higiene». Així, Baró va apuntar que l’aplicació de la mesura en qüestió podria comportar l’efecte contrari fent «augmentar l’incivisme de la ciutadania».


Finalment, el PS va donar suport al posicionament expressat recentment per part del president d’Apapma, Carles Iriarte, que va considerar que «aquesta decisió podria provocar alguns abandonaments» i la consegüent saturació de la gossera, entre altres coses.

PUBLICITAT
PUBLICITAT