PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Encamp construirà un centenar de noves places d’aparcament

La corporació liquida el primer semestre de l’any amb pèrdues de 800.00 euros

Per El Periòdic

Alguns dels consellers comunals a la sessió d’ahir.
Alguns dels consellers comunals a la sessió d’ahir. | ANA / F.A.

El Comú d’Encamp construirà un centenar de noves places d’aparcament a la zona de la Vena i a la zona de les Bons. Aquesta serà una de les properes inversions de la corporació, que publicarà el concurs públic per a l’adjudicació de les obres un cop hagi signat els contractes d’arrendament dels terrenys amb els propietaris. L’obra es complementarà amb una zona verda, un parc infantil i en el cas de l’aparcament de la Vena, una connexió per a vianants amb l’avinguda Joan Martí.

Segons va apuntar la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, aquesta inversió «ajudarà a donar resposta a la problemàtica d’aparcaments que hi ha tant a la zona de La Vena com a les Bons», així com per tenir un espai d’aparcament per als turistes que vulguin visitar el conjunt patrimonial de Sant Romà de les Bons.

Liquidació negativa  

En la mateixa sessió ordinària de consell de comú, la primera després de l’estiu, també es va presentar la memòria d’execució del segon trimestre del pressupost del 2020, que a data de 30 de juny, presentava pèrdues de 806.531,15 euros. «S’ha de fer una lectura positiva perquè, si bé és cert que es tanca amb dèficit, això és conseqüència del compromís que vam adquirir amb els ciutadans per executar el pla de xoc per al manteniment dels llocs de treball, i tenint en compte el desplaçament de les tributacions a final d’any», va detallar Mas. 

En aquest sentit, la consellera de Finances, Josefina Rodríguez, va explicar que el comú no ha ingressat les quotes corresponents a les llars d’infants o les activitats esportives i culturals mentre ha durat el confinament per la Covid-19. A més, la corporació només ha liquidat un 6,6% dels impostos directes del total previst per al 2020 a causa de l’ajornament per al tercer trimestre de l’impost sobre la propietat immobiliària i l’impost sobre rendiments arrendataris, als que s’ha de sumar la taxa i l’impost de radicació. Precisament, aquest ajornament era una de les mesures fiscals incloses en el pla de xoc de reactivació econòmica destinat essencialment a la preservació dels llocs de treball.

Amb aquesta equació, de disminució dels ingressos i augment de les despeses per l’increment de les ajudes socials, la majoria comunal es va mostrar optimista, i va demanar paciència. «Haurem d’esperar a final d’any per veure quina és la situació real, però els barems que gestionem són normals, i per això estem tranquils», va apuntar la cònsol, que també va enumerar l’execució de les inversions previstes malgrat la contenció pressupostària.

En la mateixa línia es va mostrar el conseller del PS, David Ríos, que va assegurar que «no podem analitzar els comptes perquè la conjuntura econòmica provocada per la Covid no ho permet; la valoració l’haurem de fer a inicis de l’any vinent, perquè és difícil predir com anirà el comú amb les dades que tenim avui dia». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT