PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Traslladen a l’UCI un dels ingressats a l’hospital

L’OMS troba «alarmant» la trasmissió de la Covid-19 a Europa

Per El Periòdic

Alumnes amb mascareta al María Moliner.
Alumnes amb mascareta al María Moliner. | El Periòdic

el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) va informar a través d’una publicació a les xarxes socials que un dels pacients que es trobava hospitalitzat a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell amb un positiu confirmat en la Covid-19 va ser traslladat a la Unitat de Cures Intensives (UCI). 

D’aquesta manera, d’acord amb la informació del SAAS, ahir seguien ingressats un total de cinc persones al centre hospitalari, quatre a planta i un a l’UCI.

Les darreres dades facilitades des del Govern el darrer dimecres situaven els casos actius en les 376 persones, d’un total de 1.483 infectats al Principat des de l’arribada del virus el passat mes de març.

Situació «alarmant» a Europa  

La situació del coronavirus a la resta del continent no és millor que a Andorra. Tant és així que ahir, el director regional d’Europa de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Hans Kluge, va declarar des de Copenhaguen que «les xifres del setembre haurien de servir d’alarma per a tots nosaltres», apuntant al fet que el nombre de casos és superior als registrats al març i l’abril. A tall d’exemple, a França, on s’estan realitzant tests diagnòstics massius, s’havien registrat 10.000 nous contagis en les darreres 24 hores.

D’altra banda, l’OMS també es va mostrar preocupada per les reduccions del temps de quarantena que alguns països estan plantejant o bé ja han impulsat -entre els quals, Andorra-. En aquest sentit, l’agència de l’ONU seguia recomanant un període de 14 dies per tots aquells que haguessin estat en contacte amb el virus.

Segons l’últim recompte de l’AFP, realitzat ahir d’acord amb les xifres oficials, la pandèmia acumula prop de 30 milions de contagis i més de 941.000 morts arreu del món. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT