PUBLICITAT

Andorra la Vella

Ambició tricolor i ganes de créixer

L’equip dirigit per Ibon Navarro conserva el nucli dur de l’any passat al vestidor i s’ha reforçat amb peces clau per afrontar una nova temporada a l’ACB i l’EuroCup

Per Vicente Pallarés

El capità Guille Colom aixeca la copa de la Lliga Catalana al Comú d’Andorra la Vella acompanyat de la resta de la plantilla i del cos tècnic, a més de Gorka Aixàs i Conxita Marsol.
El capità Guille Colom aixeca la copa de la Lliga Catalana al Comú d’Andorra la Vella acompanyat de la resta de la plantilla i del cos tècnic, a més de Gorka Aixàs i Conxita Marsol. | Comú d\'Andorra la Vella / Tony Lara
El club del Principat ha experimentat un creixement exponencial durant els últims anys

Ambició. Aquesta va ser la paraula que més va sonar ahir al MediaDay del MoraBanc celebrat al Comú d’Andorra la Vella. amb la presència de la cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol. L’equip arriba a la primera jornada de lliga amb moltes ganes després de donar un cop sobre la taula a la Lliga Catalana guanyant un Barça comandat per Mirotic i a un renovadíssim Joventut de Badalona amb figures estel·lars. 

 


Un dels avantages que presenta la temporada 2020/21 pel MoraBanc és la conservació del nucli dur del vestidor. «Hem mantingut molts jugadors de l’any passat i tenim un nucli dur al vestidor que crec que és molt important», va declarar el capità Guille Colom. Nacho Llovet va compartir l’opinió del jugador andorrà i va manifestar que  «mantenir un nucli fort de jugadors més tot l’staff és un punt a favor. Hi ha una filosofia molt clara i ens accelera el procés d’aquestes primeres setmanes de pretemporada i de competició. Som un equip molt físic i molt intens i sabem com volem jugar. És el que vam demostrar la temporada passada i també ho farem aquesta competint contra tothom. Sense complicar-nos massa, vam guanyar molt partits i vam competir molt bé tant a Espanya com a Europa». I és que la filosofia iboniana, que més que un estil de joc és una manera d’entendre el bàsquet, va calar ben fort en el vestidor i, ara, els veterans intenten inculcar-la als nous.


Adaptació dels fitxatges

 

A aquest nucli dur del qual parlaven homes amb galons com Guille Colom i Nacho Llovet, s’han d’adaptar les noves peces del projecte tricolor. Unes peces que, segons el mateix Llovet «hem d’acabar d’entaular-les», com són Haukur Palsson, Malik Dime, Kloof, Sergi García i Oriol Paulí, a més de Babatunde Olumuyiwa, que ja va estar a la fase final a València i es va guanyar el dret a continuar una temporada més gràcies a les seves actuacions. «Estic molt il·lusionat d’afegir-me a aquesta plantilla per intentar ajudar a l’equip per créixer una mica més. Crec que els darrers anys s’han fet les coses bé a la Lliga i l’EuroCup. Ara, volem recuperar els jugadors lesionats i intentar començar el millor possible aquesta temporada», va confessar Sergi García, que va valorar el creixement del club tot i que venia de ser campió de lliga amb el Baskonia. Paulí també té clar que el conjunt andorrà és el lloc perfecte per venir a competir i va voler agrair la rebuda per part del planter: «Estem en el millor lloc per a poder créixer com a jugadors. Ens han rebut amb els braços oberts». «Des que he arribat m’he sentit molt còmode. Tota la gent de l’equip m’està donant la confiança que necessito. M’he d’adaptar ràpidament a aquest equip i, des del principi, intentarem aconseguir els objectius i ajudar els meus companys a créixer», va afegir García, en sintonia amb el gironí.Un altre dels aspectes clau per tal de captar nous jugadors, sobretot, els estrangers, ha sigut la competitivitat del campionat domèstic espanyol i així ho va creure Malik Dime: «Crec que la lliga espanyola és la millor d’Europa i m’he d’adaptar per ajudar a l’equip».


Objectius esportius

 

Superar els resultats de l’any passat, en el qual el MoraBanc va assolir grans fites amb el paper de matagegants i amb bones actuacions en totes les competicions serà força complicat. Així ho va expressar Bandja Sy, que sap que «superar-ho no serà fàcil». I més, tenint en compte tots els hàndicaps que presenta aquesta temporada. El que, segurament, cobra més importància en un club com el MoraBanc és l’absència d’aficionats als pavellons. «És un hàndicap. Som un equip molt fort a casa. La Bombonera és un camp molt difícil i quan la gent crida hi ha molta pressió, però no és cap excusa. A València ja vam fer una gran fase final sense públic. Els trobarem a faltar, però farem el nostre treball a la pista i pensant que l’afició ens està animant des de casa», va declarar Colom. El mateix jugador va parlar sobre l’augment del nivell de la Lliga Endesa, ja que molts rivals directes, com el València Basket o el Joventut de Badalona s’han reforçat de valent aquest estiu: «Sembla que la lliga cada any puja de nivell i hi ha equips més forts, però nosaltres també som un gran equip i ho hem demostrat a la Lliga Catalana. Altres equips han creat molta expectació aquest estiu, però anem a fer el nostre treball i sabem que podem competir contra qualsevol equip. Tenim molta ambició i anem partit a partit. Ara, només pensem en l’UCAM Múrcia». Un altre dels problemes amb els quals compta el combinat dirigit per Ibon Navarro és el relatiu a les lesions, sobretot, per l’inici de la temporada, malgrat el fitxatge de Kloof per suplir-les. «Ara, volem recuperar els jugadors lesionats i intentar començar el millor possible aquesta temporada», va explicar García, mentre que Moussa Diagne, que compta els dies per tornar a trepitjar la pista en partit oficial, només li demana «salut» a la temporada vinent. No obstant això, molts jugadors com Palsson, Tunde i Hannah van voler destacar «la bona química» que hi ha al vestidor i que els ajuda a competir contra qualsevol rival amb garanties. A més, entre els homes que tiraran del carret tricolor aquesta campanya, podria trobar-se Tyson pérez, ara amb una posició ja consolidada al club i a l’ACB després d’avançar de categoria durant molts estius consecutius. «Porto fent un paper important els últims anys a lligues inferiors i crec que puc aportar moltes coses, però he d’intentar millorar sense pressa i ajudar a l’equip, no voler ser el millor jugador», va comentar humilment l’esportista dominicà.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT