PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Apapma aposta per establir un pla de caça en lloc de la setmana l’isard

L’entitat creu que amb el format actual s’estressa la cabana

Per Lídia López

Imatge d’arxiu d’un isard.
Imatge d’arxiu d’un isard. | El Periòdic

L’Associació Protectora d’Animals, Alantes i Medi Ambient d’Andorra (Apapma) es va posicionar sobre la setmana de l’isard, que actualment s’està desenvolupant. Tal com va assegurar el seu president, Carles Iriarte, l’opció de l’entitat seria reconvertir aquest format en un pla de caça, com ja es fa amb la resta d’espècies salvatges, per així no fer «tanta pressió» als animals i evitar possibles incidents que, si bé va reconèixer que aquesta situació ha millorat molt amb els anys, «malauradament, malgrat que la majoria de caçadors ho fan tot correctament, a totes les cases sempre hi ha casos on no s’actua com s’hauria de fer».

«A Apapma entenem la caça com una forma de control cinegètic dels animals, ja que a Andorra no hi ha grans depredadors i també com un costum de la gent que caçava per menjar carn», va apuntar Iriarte. I és que de fet, segons el president d’Apapma, aquest plantejament ja es va presentar fa anys a la mateixa comissió de seguiment de la caça per part del Cos de Banders, una idea que finalment va desaparèixer de la taula de la comissió, però que el grup entenia que «no anem tan desacertats».

Així mateix, Iriarte va recalcar que la setmana de l’isard «no és una tradició centenària», sinó que va començar la primera meitat del segle passat.

En qualsevol cas, el president d’Apapma va mostrar-se comprensiu amb el fet que, sovint, els caçadors vinculen aquesta setmana a una jornada per estar a la muntanya amb els amics i fent una activitat que els agrada, però consideren que això podria ser igualment compatible amb un format de control cinegètic amb un pla determinat. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT