PUBLICITAT

L’ocupació durant el passat pont ha superat el 90%

Les pernoctacions a la parròquia de la Massana van superar el 66%

Per El Periòdic

Un grup de turistes.
Un grup de turistes. | ANA

La Unió Hotelera d’Andorra (UHA) va informar ahir, a través d’un comunicat, que l’ocupació hotelera del pont de la diada nacional de Catalunya va arribar fins al 90%, tenint en compte que continuen oberts el 80 per cent dels establiments hotelers del sector. 
Si ens fixem en el conjunt de la darrera setmana, l’ocupació baixa fins al 60%, amb la Massana (66%) com la parròquia amb més ocupació, i Sant Julià de Lòria com la que menys ocupació registra (37%). «Aquest 60% ha estat gràcies al molt bon pont de l’ 11 de setembre que hem tingut, amb ocupacions durant el pont superiors al 90%. Els primers dies de la setmana l’ocupació era realment baixa com ja ens esperàvem», s’ha indicat des de l’entitat. 
A Escaldes-Engordany es va registrar una ocupació del 65%, a Encamp va ser del 65% igualment, i al Pas de laCasa del 62%. Per la seva banda, els hotels d’Ordino van tancar la setmana amb una ocupació del 57%, mentre que a Andorra laVella va ser del 658%. Finalment, a Canillo l’ocupació va fregar el 53% . 
D’aquesta manera, l’ocupacio general es va situar en el 60,4%, segons les dades de la principal associació del sector. «Un cop acabades les vacances i en marxa la tornada a les escoles, podem assegurar com ja va ser així la passada setmana que entre setmana l’ocupació es preveu realment molt baixa, perquè la tardor sol ser uns mesos on el turista inter-setmanal és de grups, i precisament aquest turista és el que no tindrem aquesta tardor», ha posat de manifest la UHA. 
Per nacionalitats, els turistes que van visitar Andorra aquesta darrera setmana de setembre van ser sobretot espanyols (82%), seguits dels francesos (14%) i altres (3,5%).  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT