PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un nou ingrés per Covid-19 fa sumar cinc hospitalitzats

Espanya comença els assajos clínics de la vacuna anti-Covid

Per El Periòdic

Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | Maricel Blanch

El volum de persones ingressades a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell a causa de la pandèmia mundial Covid-19 segueix augmentant en les darreres hores. En concret, el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) va notificar ahir a través de les xarxes socials d’un nou ingrés, que fa enfilar a cinc el nombre total de persones que es troben a planta del centre hospitalari. 

L’hospital no pateix pressió davant els casos d’aquesta segona onada. Tampoc a la Unitat de Cures Intensives (UCI), àrea que es manté sense cap pacient amb coronavirus. Pel que fa a la darrera actualització de les dades epidemiològiques, proporcionades dilluns pel Govern, els casos actius de la malaltia al país s’eleven a 440, després que durant el cap de setmana es detectés gairebé un centenar més (94). Així, el nombre de casos totals registrats per l’Executiu són 1.438, mentre que les altes són 945 i les defuncions es mantenen en 53.

Primers assajos de la vacuna

Els hospitals espanyols La Paz i La Princesa de Madrid van començar ahir la vacunació de 150 voluntaris del primer assaig clínic contra el virus. A més, el dilluns també van començar als 40 de Santander, sumant un total de 190 participants. L’objectiu d’aquestes proves és determinar la dosi i la pauta més adequada per a aconseguir la millor resposta d’anticossos. Es tracta d’un assaig clínic fase 2, que tindrà una durada d’entre 14 i 16 mesos en total, que en fase 3 s’haurà de demostrar que és una dosi segura. La vacuna  podria arribar a Andorra.

PUBLICITAT
PUBLICITAT