PUBLICITAT

La Massana

Les propostes per l’institut d’habitatge, en 10 dies

Les aportacions a la llei s’agruparan en un únic document per al Ministeri

Per Judith Sáez

La roda de premsa posterior a la reunió de cònsols, ahir a Pal.
La roda de premsa posterior a la reunió de cònsols, ahir a Pal. | SFGA/JAViladot

Els comuns gaudeixen de 10 dies per acabar de presentar les seves propostes per a la llei de creació de l’Institut Nacional de l’Habitatge, les quals seran estudiades pel ministeri pertinent i, incorporades en la legislació «si s’escau».

En aquest sentit, la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, va ressaltar que alguns comuns ja han fet un seguit d’aportacions, tot i que no va voler concretar-les. Així, va apuntar que cada administració «farà les aportacions en funció de les necessitats de la seva parròquia i, a partir d’aquí, es plasmaran totes en un document únic. [...] No tenim una posició unànime».

Des de l’Executiu van presentar la creació d’aquest organisme com un bé en tant que servirà per donar estabilitat a les polítiques d’habitatge «sempre fent costat a les persones», tot preveient l’aprovació de la llei durant aquest mateix mes.

Llei de finances comunals

Pel que fa a la llei de finances comunals, Marsol va recordar que s’hi està treballant en el seu redactat des de fa un parell d’anys, així com va assegurar que «darrerament aquest estiu ja tenim l’esborrany concret».
El Consell General va rebre la proposició que van presentar des dels comuns «i ara començaran a tramitar-la», deia la cònsol demòcrata, qui també concretava que el text inclou «totes les petites legislacions que havien anat sortint i que modificaven coses puntuals de la llei de finances comunals» en un únic document.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT