PUBLICITAT

La Massana

Els comuns participen en la llei d’agricultura i ramaderia

El Congrès Mundial de Turisme de Neu i Muntanya a Canillo ajornat al 2022

Per Judith Sáez

La reunió de cònsols, ahir a Pal.
La reunió de cònsols, ahir a Pal. | SFGA/JAViladot

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, va demanar ahir durant la reunió de cònsols la participació dels comuns en l’avantprojecte de la llei òmnibus d’agricultura i ramaderia. Així, va exposar que l’objectiu és crear un entorn legislatiu que faciliti la construcció d’estructures adaptades en aquest sector, que la raça bruna esdevingui un emblema nacional, així com augmentar la tinença de ramats ovins.

En aquest sentit, la cònsol major de la Massana, Olga Molné, i d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, van constatar durant la roda de premsa posterior a la trobada que des de les administracions es faria arribar «el nom de les persones que volen participar en la redacció d’aquest projecte de llei», que es treballarà conjuntament amb el ministeri, així com, van assenyalar que algunes de les modificacions legislatives podrien ser ampliar els metres de construcció d’explotacions agràries permesos, modificant la llei de sòl.
A més, a escala comunal, van apuntar la possibilitat de disminuir algunes taxes d’activitats ramaderes o agrícoles, «per ajudar que aquests negocis siguin més rendibles i, per tant, afavorir que s’implantin», o fomentar els productes de «quilòmetre zero» a les fires del país.

Més enllà de reforçar totes les polítiques públiques de suport al sector agrícola i ramader, així com fomentar els règims de producció i consum de productes de proximitat, la llei també pretén impulsar la innovació i implantació de nous cultius. Sobretot, destacava Molné, davant la previsió de durada limitada dels camps amb plantacions de tabac actuals.

Per altra banda, la cònsol massanenca també va anunciar que l’11a edició del Congrés Mundial de Turisme de Neu i de Muntanya que s’havia de celebrar enguany a Canillo s’ acabarà realitzant l’any 2022. La convenció, sota el títol Mountainlikers: turisme, innovació i sostenibilitat, es va anul·lar a causa de la Covid-19.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT