PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La UE Llagostera, primera pedra del camí tricolor cap a l’ascens

El primer partit de lliga serà el 18 d’octubre a la localitat gironina abans de rebre a l’Espanyol B al Prada de Moles

Per El Periòdic

Partit de pretemporada de l’FC Andorra.
Partit de pretemporada de l’FC Andorra. | @FCANDORRA

La Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va celebrar ahir el sorteig dels grups de la fins ara coneguda com a Segona B, entre els quals es trobava el III subgrup A, on competeix l’FC Andorra. En una competició que es rebatejarà la propera temporada com a Segona RFEF, els 102 equips participants lluitaran per ascendir a la nova Primera RFEF, popularment coneguda com a Segona B Pro abans de rebre el nom oficial. El quadre tricolor disputarà 20 partits en 22 jornades en una primera fase que, com ja es va anunciar, començarà el proper 18 d’octubre i finalitzarà 28 de març. 


El conjunt dirigit per Nacho Castro obrirà la lliga visitant la UE Llagostera en un partit que, curiosament, s’hauria d’haver disputat el segon cap de setmana de març, però va ser suspès a causa de la Covid-19. El primer partit al Prada de Moles serà el 25 d’octubre contra el RCD Espanyol B. Després, vindran els enfrontaments contra la UE Cornellà i el Barça B, pel que l’inici de lliga no serà fàcil per l’FC Andorra. El director esportiu, Jaume Nogués, va fer una valoració d’aquests primers enfrontaments marcats pel calendari: «L’inici és molt exigent pels rivals i pels camps, que a les jornades 1 i 3 són petits, i a més, ve l’Espanyol B, un filial amb bon tracte de pilota, però hem de jugar contra tots». Els del Principat, que estaran enquadrats en un grup imparell d’11 equips, descansaran les jornades 9 i 14, que tindran lloc el 13 de desembre i el 14 de març respectivament. Finalment, el club presidit per Ferran Vilaseca tancarà la primera fase de la lliga el 28 de març visitant el Camp d’Esports de Lleida contra un altre rival dur que sempre acostuma a estar en la zona noble de la taula. En el nou sistema de competició, els tres primers classificats del subgrup A s’enfrontaran contra els tres primers del subgrup B, format pels equips valencians i balears, vells coneguts dels andorrans la temporada passada, entre els quals es troben l’Hèrcules d’Alacant o el Villarreal B, que, tenint en compte els resultats d’anys anteriors, podrien trobar-se amb el conjunt del Principat a la segona fase. Aquests, que tindran garantit l’ascens a la Primera RFEF, arrossegaran els punts de la primera fase, sistema similar al de la Lliga Multisegur Assegurances, per intentar l’accés al play-off d’ascens a Segona A en unes eliminatòries finals que es disputaran en una seu neutral i a partit únic. Així doncs, només quatre dels 102 equips pujaran a Segona A. Nogués va afegir que «aquest sistema d’arrossegament de punts no beneficia en un grup tant dur perquè sempre hi ha dèficit».

 

Les eleccions tindran lloc el 27 d’octubre si hi ha més candidatures

 

L’FC Andorra va celebrar el passat dilluns l’Assemblea General Ordinària . L’acte dirigit pel president de l’associació, Albert Ferré, va servir per presentar als socis l’estat de comptes de la campanya passada ,així com per exposar tots els resultats esportius obtinguts en el conjunt de la base tricolor. El pressupost va ser aprovat per unanimitat. Tot seguit, es van presentar les diferents activitats que es contemplen de cara a la temporada 2020/21, com els calendaris de competició. Un altre punt tractat en l’acte va ser la quota del carnet de soci que, d’acord amb tots els presents, va ser fixada en 30 euros. Val a dir que tots els punts de l’ordre del dia van ser aprovats per unanimitat. Finalment, la junta directiva va anunciar la convocatòria d’eleccions al concloure els quatre anys de mandat després de ser escollits a l’agost del 2016. En aquest sentit, Ferré va anunciar que la direcció actual del club es tornarà a presentar a les eleccions, que se celebraran el 27 d’octubre si hi ha altres candidatures, i va manifestar la voluntat de tirar endavant aquest projecte tan ambiciós.

PUBLICITAT
PUBLICITAT