PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Així és el Dundalk irlandès, proper rival de l’Inter a l’Europa League

L’equip, que va assolir el pas a la tercera ronda l’any passat, és un dels rivals més durs del sorteig

Per Vicente Pallarés

El nou entrenador del Dundalk FC, Filippo Giovagnoli, ha provocat un canvi de mentalitat en l’equip.
El nou entrenador del Dundalk FC, Filippo Giovagnoli, ha provocat un canvi de mentalitat en l’equip. | DUNDALK FC

L’Inter d’Escaldes s’enfrontarà al Dundalk FC irlandès aquest dijous a les 19.30 hores a l’Estadi Comunal en el partit corresponent a la segona ronda prèvia de l’Europa League. El conjunt escaldenc vol assolir una fita història que, sens dubte, serà força difícil, ja que es tracta d’un club històric amb tradició en les rondes preliminars europees. No obstant això, hi havia altres cocos al sorteig que els homes d’Adolfo Baines van aconseguir evitar, com l’Astana del Kazakhstan, l’Slovan de Bratislava eslovac o el Dinamo Tbilisi de Geòrgia. 


El club, amb 117 anys d’història, està ubicat a la ciutat homònima i manté una forta rivalitat amb l’equip de la ciutat veïna, el Drogheda United. Els Lilywhites, com es apodat el segon equip irlandès més llorejat, va superar l’any passat la primera ronda de la Champions contra el Riga, però va caure en la segona contra el Qarabag, pel que va quedar desplaçat a la tercera ronda de la segona màxima competició continental, en la qual no va poder superar l’Slovan de Bratislava. La seva màxima fita dels últims anys va ser la participació en la fase de grups de la temporada 2016/17, emmarcat amb equips rellevants com el Zenit de Sant Petersburg, l’AZ Alkmaar i el Maccabi Tel Aviv. Aquestes dades confirmen el potencial del Dundalk, que serà un rival duríssim, com ja va declarar Adolfo Baines després del partit contra l’FC Andorra: «Evidentment, l’Andorra és un equip molt superior a nosaltres, tant a nivell tàctic com en condició física, i és una mica un calc del que ens trobarem el dijous al partit de l’Europa League». «Sabíem que seria un rival com el del dijous, que tindrien la pilota, ens farien córrer i ens costaria avançar», va afegir el jugador Josep Maria Cabanes. Jordi Roca, un altre dels futbolistes blau-i-negres, va subratllar que «l’Andorra podria ser com el Dundalk, però les dimensions del camp no són les mateixes», comparant el Prada de Moles amb el Comunal, escenari de la cita europea.


D’altra banda, a diferència de la Lliga Multisegur, el campionat domèstic irlandès ja està totalment activat, ja que s’han jugat 11 partits, menys el Dundalk i el Derry City que n’han jugat 10. La competició, que allà és anual, va començar el passat mes de febrer i es va aturar al març a causa de la Covid-19, però la represa es va produir a finals de juliol, pel que el Dundalk ja porta mes i mig competint de manera activa, fet que juga en contra dels interessos interistes. El Dundalk arriba al comprmís europeu com a tercer en lliga, per darrere del Shamrock Rovers i el Bohemian, i en ratxa després d’haver guanyat els dos últims partits, un d’ells al líder per la mínima i l’altre amb golejada de 0-3 al Cork City. 


Els últims resultats confirmen el bon moment de forma del conjunt entrenat per Filippo Giovagnoli, que va assumir el càrrec el passat 26 d’agost, temps suficient per guanyar-se el respecte dels seus futbolistes. «L’arribada de Filippo és molt bona notícia. És una persona positiva i la confiança és fonamental com  a base per tornar a començar. El primer dia ens va dir què volia de nosaltres. És organitzat i estructurat», va declarar el capità de l’equip, Gartland, a l’arribada del nou tècnic, que venia per intentar frenar una mala ratxa dels Lilywhites, que havien assolit només una victòria en cinc partits, un d’ells, el corresponent a la prèvia de la Lliga de Campions contra el Celje, amb derrota per 3-0.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT