PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un positiu aïlla una classe de l’escola francesa d’Escaldes

El cas es detecta gràcies al resultat dels cribratges escolars

Per Lídia López

Motxilles en un centre escolar.
Motxilles en un centre escolar. | El Periòdic

El cribratge escolar va permetre detectar el positiu asimptomàtic d’un infant de l’escola francesa d’Escaldes-Engordany i les autoritats sanitàries van ordenar l’aïllament de prop d’una trentena de menors d’una classe de maternal d’aquest centre. D’aquesta manera, s’aplica el protocol establert pels ministeris de Salut i d’Educació i Ensenyament Superior per evitar la propagació del contagi.
Un dels alumnes d’aquesta classe va resultar positiu en coronavirus SARS-CoV-2 després de fer-li les proves per ser contacte directe de la seva germana, que també va donar positiu durant el cribratge escolar.

Als infants se’ls farà una primera prova diagnòstica durant les pròximes hores i se’ls hi repetirà durant els dies vinents abans no puguin tornar a classe. Per la seva banda, els professors que van estar en contacte amb aquesta classe, romandran amb vigilància per part de les autoritats sanitàries per si en els dies següents apareixen símptomes compatibles amb la Covid-19.

Des dels ministeris de Salut i d’Educació i Ensenyament Superior es va recordar que l’aïllament d’algunes aules entra dins els protocols establerts i van recalcar la importància del cribratge escolar, que acaba aquest diumenge i que permet fer un aïllament selectiu dels positius detectats. Així mateix, el Govern va anunciar una compareixença conjunta prevista el dia d’avui dels ministres Joan Martínez Benazet i Ester Vilarrubla per fer el balanç d’aquest cribratge escolar i fer una nova actualització de les dades epidemiològiques, coincidint amb una nova jornada de tornada a les aules, en aquesta ocasió, dels alumnes més grans. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT