PUBLICITAT

Les importacions repeteixen valors interanuals positius

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El valor brut de les importacions durant el mes de novembre es va situar en 114.413.719 euros, xifra que representa el valor brut mensual més elevat dels últims setze mesos. Així ho revelen les dades fetes públiques ahir pel Departament d'Estadística, que assenyala que es produeix un lleuger augment de la tendència mensual (0,9%) i un increment de la tendència interanual del 3,9%. Així, segons les dades, s'acumula el tercer mes consecutiu de diferencial interanual positiu, després de 34 mesos en què la tendència interanual havia estat permanentment negativa.

La tendència de millora en el diferencial interanual que s'observa durant l'últim trimestre s'explica, segons Estadística, per l'augment del valor de les importacions que estan presentant els grups d'alimentació i de vestit i calçat, que representen més d'una quarta part de les importacions totals. A més, el grup combustibles, amb un pes relatiu en el total de importacions proper al 10%, ha contribuït a aquesta millora de la tendència interanual, marcant el diferencial més destacat, un 27,8%.

Pel que fa a les importacions de carburants, aquestes han mantingut el ritme de creixement i van augmentar un 1,4% al novembre. De fet, segons les dades publicades ahir, el total d'importacions de carburants durant el mes de novembre es va situar en 16,5 milions de litres, cosa que representa una variació positiva per cinquè mes consecutiu.

Menor entrada de vehicles / Una altra de les dades que Estadística va fer públiques ahir és la relativa a l'entrada de vehicles. En aquest cas, Andorra va registrar l'entrada de 290.418 vehicles al mes de novembre, una xifra que suposa una disminució del 0,1% respecte al mes anterior i deixa la tendència interanual en un -2,5%.

En aquest sentit, Estadística destaca el bon comportament en general dels vehicles provinents de Françam amb una millora de la tendència mensual del 0,8% en turismes i del 0,4% en vehicles pesats. El departament assenyala, així mateix, que per la frontera hispanoandorrana s'ha donat una entrada de turismes lleugerament inferior al que s'esperava, amb un -0,2% de la tendència mensual, en contrast amb el bon comportament dels vehicles pesats, que milloren en un 1,4%.

Per tipologia, del total de vehicles que van entrar el mes de novembre, 282.311 van ser turismes i 8.107, vehicles pesats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT