Xavi Cardelús retroba les bones sensacions als lliures de Misano

El pilot andorrà es prova al traçat italià abans del Gran Premi de San Marino

Cardelús als lliures de Misano.
Cardelús als lliures de Misano. | Cardelús Racing Team

El circuit de Misano va ser ahir l’escenari de la primera jornada d’entrenaments lliures previs a la disputa del Gran Premi de San Marino e della Riviera de Rimini. En aquesta jornada, Xavi Cardelús i la resta de pilots de la categoria de MotoE, reservada a les motos elèctriques, van disposar de dues sessions de mitja hora de durada cadascuna per posar a punt les seves montures Energica de cara a la e-pole i la cursa de diumenge. L’andorrà va tancar la primer sessió de la jornada classificat a la catorzena posició i, amb una volta ràpida d’1.47.058, es va situar a 2.4 segons del millor registre de la categoria. A la sessió de la tarda i després de fer petits canvis a la posta a punt inicial, que era la mateixa del circuit de Jerez, Cardelús va millorar els seus temps en gairebé un segon i mig per firmar una millor volta d’1.45.735 que el va deixar situat a 1.7 segons del pilot més ràpid. El pilot de l’Avintia Esponsorama Racing va comentar en aquests termes el que va passar al traçat italià: «Estic content pel que fa a la millora que hi ha hagut a la segona sessió respecte de la primera. A la primera m’he centrat en tornar a agafar el feeling del pilotatge de la moto elèctrica. Hem sortit amb la base de posta  a punt de Jerez i, a partir d‘aquí, hem anat evolucionant. La segona sessió ha anat significativament més bé i, de cara a demà, encara ens queda per afinar algunes petites coses dels settings perquè hi ha un parell de punts del circuit on crec que, a l’hora de frenar, la moto encara em pot ajudar un pel més i, d’aquesta manera puc guanyar temps i millorar els meus registres en un marge important. Estem fent un bon treball i els resultats es veuen cada cop que surto a pista». Aquest proper dissabte, a partir de les 11.50 hores tindrà lloc la tercera sessió d’entrenaments lliures i la e-pole es disputarà a partir de les 16.10.