PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els Cachafeiro volen fins al 28 de febrer per desallotjar el Punt

El motiu és la liquidació i mantenir el personal per al Nadal i Reis

Per Judith Sáez

Façana de l’edifici del centre comercial Punt de Trobada de Sant Julià de Lòria.
Façana de l’edifici del centre comercial Punt de Trobada de Sant Julià de Lòria.

La família Cachafeiro ha presentat un incident de nul·litat i un recurs d’apel·lació al Tribunal Superior de Justícia en què demanen de poder desallotjar més tard del dia 30 de novembre l’edifici del Punt de Trobada. L’advocat dels propietaris del centre comercial, Xavier Jordana, especificava que la demanda sol·licita «un termini superior i raonable als tres mesos i 10 dies que va donar la Batlle». En un segon escrit, apuntava, van demanar que «sigui fins al 28 de febrer» perquè «com a mínim ens doni els sis mesos que fixa el decret de l’any 1986».

El principal motiu de la demanda de pròrroga dels terminis fixats per la Batllia és poder fer la liquidació de les mercaderies que queden per vendre i que són equivalents a uns 15 milions d’euros aproximadament. A més, el lletrat va apuntar que «és fatal» la data fixada per deixar l’edifici en tant que «impedeix que la família Cachafeiro exploti el negoci durant el mes de desembre, amb Nadal i Reis», alhora que tampoc ho pot fer Pyrénées «perquè no té temps d’instal·lar-se i explotar-ho» al tractar-se d’un termini tan just.

Més enllà dels motius econòmics de l’empresa, el termini també provocaria que «a les portes del Nadal, 350 famílies es quedin sense feina», recordava Jordana, qui valorava que «no és gaire agradable» i que «és molt diferent que se’ls acabi el contracte el dia 28 de febrer, amb la indemnització».

D’aquesta manera, els Cachafeiro romanen a l’espera que el batlle decideixi i tramiti el recurs d’apel·lació presentat el passat dia 14 d’agost, abans que l’1 de setembre presentessin l’incident de nul·litat i aquest darrer escrit en el qual consideraven que el temps sol·licitat per al desallotjament «és curt». Tanmateix, van reconèixer que els 17 mesos que demanaven al inici del procediment, el dia 30 de juny, «no pot ser».

I és que, a priori, la família va demanar 17 mesos de marge per tal de realitzar un desallotjament viable i ordenat. No obstant això, la resolució judicial constatava que els Cachafeiro hauran de pagar una indemnització, que ja assumeixen actualment, per «ocupació indeguda» de l’espai i que es mantindrà fins que retornin l’edifici comercial.

Per altra banda, el document també determinava l’obligació per part dels ocupants de presentar un informe detallat a partir d’aquest mes de setembre, i cada quinzena, que especifiqui l’estat en el qual es troba el desallotjament i les properes actuacions relacionades previstes i organitzades per calendari. D’aquesta manera, en cas que no es retornés la possessió dels llocs als propietaris legals abans del dia 30 de novembre, l’aute judicial determinava que «se li presentaran tots els perjudicis que en dret corresponguin».

A més, la família també haurà de retornar la parcel·la on es troba ubicat el centre comercial «en correcte estat de conservació» i tenint en compte el desgast habitual dels mateixos ocasionat. En especial, pels danys produïts pel pas del temps a sistemes de ventilació, climatització, els ascensors o les escales mecàniques, entre d’altres.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT