PUBLICITAT

El fiscal veu clar un tràfic de drogues on la defensa només veu consum

  • Els fets van passar el 2006 al bar de la piscina comunal d'Encamp
PEPA GALLEGO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Uns banyistes a la piscina comunal d'Encamp Foto: EDUARD COMELLAS

Després d'una deliberació de més de mitja hora el Tribunal de Corts va decidir ahir procedir a celebrar la vista per un presumpte cas contra la salut pública, tot i que la defensa demanés la suspensió per, mitjançant tres qüestions prèvies, demanar la nul·litat d'algunes proves que han estat l'inici de les investigacions policials. El ministeri fiscal veu en un dels casos que es va jutjar ahir un cas «clar de tràfic de drogues», mentre que la defensa de dos dels tres acusats va criticar aquesta qualificació perquè només veu un assumpte de consum d'estupefaents.

Amb aquesta doble posició l'acusat, que no va comparèixer ahir, al que se li imputa la pena més dura, quatre anys de presó, se li acusa del delicte major continuat de venda i introducció de cocaïna i del delicte menor d'usurpació d'identitat. El fiscal demana per al segon dels imputats 18 mesos de presó ferma i 12 de condicional, més 1.200 euros de multa. Una pena que correspon al delicte major de proporcionar il·lícitament cocaïna per consum posterior i els menors d'introducció i venda de haixix, i de consum de cocaïna, a més de les contravencions penals de possessió i consum de cannabis. Uns delictes similars als que se li acusa a la tercera dels acusats, que era parella del segon en el moment dels fets, però a la què només se li reclama, per part de la fiscalia, dos anys de presó condicional qualificada.

La policia va iniciar a meitat de l'any 2006 unes investigacions policials amb unes filmacions a un lavabo del bar de la piscina comunal d'Encamp per sospites de tràfic d'estupefaents. Aquestes filmacions que la defensa afirma que es van fer sense ordre judicial van desencadenar després unes escoltes telefòniques manades per aute judicial.

La relació d'un tercer, no imputat, que va ser detingut al túnel de Cadí amb possessió de diferents quantitats de drogues i que es dirigia al Principat, sent en alguna ocasió client del bar de la piscina, va ser un dels indicis marcats ahir i relacionats per la fiscalia en el cas. Per altra banda, la introducció de droga del primer dels acusats al Principat quan circulava amb el vehicle del segon dels acusats, va ser també argument per part de la fiscalia de vincular a tots els acusats en un presumpte cas de tràfic de droga.

El segon dels acusats va negar ahir haver venut droga a altres i va confessar ser consumidor habitual de haixix i de manera esporàdica de cocaïna, en l'època de fets, fa ara quatre anys. Tot i que en declaracions a la policia va reconèixer haver venut en alguna ocasió droga, ahir ho va negar i va manifestar sentir-se pressionat i no comptar amb cap assistència lletrada, assumpte que va ser reclamat per la defensa com una tercera qüestió prèvia.

Tres testimonis que van comparèixer ahir van manifestar haver consumit amb l'acusat en alguna ocasió cannabis i cap d'ells va dir que li havia comprat droga. Pel que fa a la dona acusada, ella també va confessar haver consumit, però també va negar la venda d'estupefaents pel qui aleshores era la seva parella.

La defensa del primer acusat va dir que no hi havien proves de l'acusació de venda de cocaïna i només va demanar 4 mesos de presó ja complerts.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT