PUBLICITAT

Andorra la Vella

Detectats cinc positius entre els alumnes de segona ensenyança

Els StopLabs de la Caserna de Bombers i la Sardana, a Prat de la Creu

Per Judith Sáez

El ministre Joan M. Benazet, ahir.
El ministre Joan M. Benazet, ahir. | SFGA/CEsteve

Salut va detectar cinc positius a partir del cribratge realitzat als alumnes de segona ensenyança que va començar el dia 8 d’aquest mes. Una xifra que va «en la mateixa línia que la dels alumnes de primera ensenyança» i, per tant, demostra que «aquesta franja d’edat no està més infectada», deia el ministre Joan Martínez Benazet. A més, va celebrar que la participació hagi estat del 97,4%, fent-se les proves 3.002 persones de les 3.083 previstes.

Tot i això, en les darreres 48 hores el total de casos de coronavirus suma 43 positius nous. D’aquesta manera, ja són  1.344 persones infectades des de l’inici de la pandèmia, 489 de la segona onada; 348 romanen actius i quatre es troben ingressats a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, dos dels pacients ho han fet en els darrers dos dies i són dues dones de 61 i 56 anys, que des del ministeri constaten no representar «gravetat». Pel que fa a la Unitat de Cures Intensives (UCI) es manté lliure i, així, sense pressió. El nombre de persones recuperades són 943.

En aquest sentit, Benazet va anunciar que s’està tornant a valorar els períodes d’aïllament que han de complir les persones malaltes, que podrien disminuir de 14 a set o vuit dies, així com els contactes de positius que, en canvi, s’estudia augmentar de set a 15 dies.

Per altra banda, va reiterar que l’estratègia de l’Executiu, fins que no s’assoleixi la vacuna, garantida tant per part d’Espanya com de França, és seguir amb el màxim diagnòstic possible de persones. Per aquest motiu, en les pròximes setmanes, s’unificaran els StopLabs de la Caserna de Bombers, la Sardana i l’aparcament Centre Ciutat d’Andorra la Vella. D’aquesta manera, el laboratori de Prat de la Creu, en el qual s’està desenvolupant el cribratge escolar, serà l’únic punt per a la realització de proves. S’habilitarà d’acord amb les necessitats. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT