PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Nova edició de les Jornades Europees del Patrimoni

El certamen es durà a terme del 18 al 20 de setembre i s’adaptarà a la crisi sanitària

Per El Periòdic

Cal Pal, situada a la Cortinada, després de la reforma realitzada.
Cal Pal, situada a la Cortinada, després de la reforma realitzada. | Maricel Blanch

El Ministeri de Cultura i Esports organitza de manera activa, un any més, diverses propostes per celebrar durant les Jornades Europees del Patrimoni (JEP). Enguany el certamen es durà a terme durant el tercer cap de setmana de setembre. Les activitats, per tant, es concentraran entre el divendres 18 i el diumenge 20. Així, i com ja és habitual, el públic andorrà podrà gaudir de jornades de portes obertes en la majoria de museus del país. També s’han previst dues activitats, d’una banda, conjuntament l’ONCA i el Ministeri de Cultura i Esports proposen un concert que vol posar en relleu les arrels de la música pirinenca i, de l’altra, el ministeri ha programat l’obra de teatre Estimada Maria Lluïsa, de la companyia Somhiteatre.

A causa de la situació sanitària i amb la premissa de prevenir el màxim de contagis possibles, el cap de setmana de les JEP es viurà necessàriament en condicions especials. La capacitat i les condicions de visita estan sotmeses a les normes sanitàries que estan en vigor en aquests moments.

Les JEP tenen origen al 1984 quan el Ministeri de Cultura francès va començar a fer una jornada de portes obertes als monuments històrics francesos el tercer diumenge de setembre. Després de comprovar que la iniciativa havia estat un èxit, el ministeri va proposar a la segona conferència del Consell d’Europa d’instaurar la iniciativa a escala europea. Andorra va sumar-s’hi el 1995 amb la voluntat de conscienciar la societat sobre el llegat cultural europeu donant-lo a conèixer a la ciutadania. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT