PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Àlex Pastor, joventut per a la defensa de l’FC Andorra

El central arriba procedent de la Sampdoria, on ha disputat quatre temporades

Per El Periòdic

Àlex Pastor i Jaume Nogués al Prada de Moles.
Àlex Pastor i Jaume Nogués al Prada de Moles. | @FCANDORRA

L’FC Andorra va presentar ahir al matí la nova incorporació, Àlex Pastor (Barcelona, 1999). El jove central de 20 anys ja es va entrenar ahir amb els seus companys i a les ordres del tècnic, Nacho Castro, que tindrà l’oportunitat de començar un projecte des de zero amb el club. Pastor arriba procedent de la Sampdoria sub-19, equip de la ciutat de Gènova, Itàlia, on ha disputat les últimes quatre temporades.  Abans, va estar al futbol base de l’Espanyol, des d’on va fitxar per l’equip sub-17 genovès, on va anar progressant amb un breu periple al Vis Pesaro de la Serie C, la Tercera Divisió italiana.

 

El director esportiu del conjunt del Principat, Jaume Nogués, va valorar molt positivament aquest darrer fitxatge per una posició que s’havia de reforçar obligatòriament: «És un jugador que ja coneixíem de la seva primera etapa a l’Espanyol, és molt intens, agressiu al tall, té bona sortida de pilota amb les dues cames i és el perfil que buscàvem per l’equip, jugadors que aportin aquest caràcter enrere per seguir sumant». Sobre possibles noves incorporacions, Nogués va manifestar que «hem acabat de reforçar la defensa i estem mirant d’anar encaixant peces, parlant amb Nacho Castro per a veure què creu que falta, quin dèficit tenim i acabar de reforçar». Pastor és la novena incorporació del conjunt tricolor durant aquest mercat d’estiu atípic pel poc temps que Jaume Nogués ha tingut per dissenyar el planter, ja que el club no va realitzar cap operació fins que va acabar el play-off d’ascens a Segona Divisió, on estaven implicats equips de l’antic grup III, on jugava l’FC Andorra, com el Sabadell, el Barça B, el Cornellà i el Castelló. El fet que, precisament, aquests quatre arribessin a les finals per l’ascens, confirma el nivell de tots els rivals als quals s’enfronta el club presidit per Ferran Vilaseca. L’equip s’ha reforçat en defensa amb el mateix Pastor i els laterals Martí Vilà i Borja Herrera, els migcampistes Marc Aguado i Marc Pedraza, els extrems David Ballarín, Pau Martínez i Sergi Serrano i l’atacant David Martín. Cal destacar que sis dels nou fitxatges tenen entre 19 i 22 anys, fet que deixa clara la intenció de l’entitat de créixer a llarg termini amb futbolistes que puguin desenvolupar gran part de la seva carrera vestint la samarreta tricolor.


D’altra banda, els rivals de l’FC Andorra, tots ells catalans, també s’han reforçat amb fitxatges de luxe durant aquest mercat abans d’afrontar l’anomenat, per molts aficionats, grup de la mort, amb molts dels millors equips de la Segona B. Per exemple, al Barça B han arribat homes com Matheus Pereira, de la Juventus, o Gustavo Maia, del Sao Paulo, dos brasilers que prometen ser part del futur de la selecció canarinha. Els dos futbolistes han tingut un cost de 12,5 milions d’euros, una quantitat impensable per la resta de clubs de la categoria. L’altre filial del subgrup A, l’Espanyol, ha pujat a molts jugadors del Juvenil Divisió d’Honor. A més destaca el fitxatge de Raigal, procedent del Múrcia. El Cornellà, que va estar a punt de pujar, ha organitzat un planter amb una barreja de jugadors joves i veterans, la majoria procedents també del seu equip juvenil o d’altres clubs importants de Segona B, com la Cultural Leonesa o el Rayo Majadahonda.
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT