PUBLICITAT

Marc Forné rebrà dilluns la Gran Creu d'Isabel la Catòlica

  • La condecoració, que serà lliurada a l'ambaixada, depèn del Ministeri d'Afers Exteriors espanyol i el Rei Joan Carles és el Gran Maestre de l'Ordre
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Marc Forné, excap de Govern Foto: ONA MORANTE

El proper dilluns l'excap de Govern, Marc Forné, rebrà la condecoració espanyola de la Gran Creu d'Isabel la Catòlica que li va ser atorgada l'any 2006 per les autoritats espanyoles. La condecoració depèn del Ministeri d'Afers Exteriors espanyol i el Rei Joan Carles és el Gran Maestre de l'Ordre. La cerimònia de lliurament de la condecoració es farà a l'ambaixada espanyola a les vuit del vespre i la Gran Creu li serà imposada pel propi ambaixador.

La concessió de la Gran Creu d'Isabel la Catòlica «premia aquells comportaments extraordinaris de caràcter civil, realitzats per persones espanyoles i estrangeres, que contribueixin en el benefici de la Nació (espanyola) o que contribueixin, de manera rellevant, a afavorir les relacions d'amistat i cooperació» d'Espanya amb la resta de la comunitat internacional, segons consta en el seu reglament.

Forné va rebre aquesta distinció l'any 2006, quan ja era excap de Govern, i amb ell 23 persones més, entre les quals hi havia l'historiador Paul Preston; l'esposa del president de Portugal, Maria Cavaco Silva; l'escriptor espanyol Francisco Ayala; o el príncep Hussein de Jordania.

Entre altres personalitats que han rebut aquest guardó es troba Marcel·la Pelegrí, que va ser condecorada en el 2006 amb aquesta creu quan tenia 93 anys, 49 dels quals els va dedicar a l'ensenyament.

El setembre del 1942 va començar Pelegrí a exercir la seva tasca com a professora a Andorra la Vella.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT