PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ocupació hotelera es manté per sobre del 50%

Tot i ser menys vacacional, la primera setmana de setembre té bones dades

Per El Periòdic

Visitants amb compres.
Visitants amb compres. | El Periòdic

Els establiments hotelers del Principat van registrar una ocupació mitjana del 53,57% la setmana passada, en concret el període entre  l’1 i el 6 de setembre. Així ho indiquen les dades compartides per la Unió Hotelera (UHA), on també es veu que la parròquia de la Massana és la quina va aconseguir omplir més llits. 

En detall, els establiments massanencs van registrar una ocupació del 72,99%, mantenint-se a la línia de tot l’aconseguit durant l’estiu gràciesn en gran part al seu patrimoni d’esport a la natura. A continuació, el centre va ser el segon lloc amb major presència de turisme, amb un 63,27% d’ocupació a Andorra la Vella i el 63,17% a Escaldes-Engordany. A l’altra cara de la moneda, les parròquies amb pitjors dades van ser Canillo i Sant Julià de Lòria, amb un 28,76% i un 25% d’ocupació respectivament.

Pel que fa als llocs de procedència, les dades de la UHA indicaven que un 61% dels turistes de la setmana passada eren espanyols i un 30% eren francesos. El 9% restant corresponia a persones d’altres nacionalitats.

Amb tot, la UHA va considerar que aquestes xifres es van donar perquè, malgrat que ja havia finalitzat el mes d’agost, el més vacacional pels turistes de proximitat, els registres van ser positius perquè encara no s’havia produït la tornada a l’escola. En aquest sentit, lamentava que les xifres aniran a la baixa aquesta setmana per la tornada a la normalitat de la major part dels treballadors. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT