PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Nou conseller d’Interior a l’ambaixada d’Espanya

En l’acte també es van condecorar dos oficials per la feina feta fins ara

Per El Periòdic

El coronel Fernando Gutiérrez Vargas, nou conseller d’Interior a l’ambaixada d’Espanya a Andorra.
El coronel Fernando Gutiérrez Vargas, nou conseller d’Interior a l’ambaixada d’Espanya a Andorra. | A.S / ANA

El coronel Fernando Gutiérrez Vargas s’ha incorporat com a nou conseller d’Interior a l’ambaixada d’Espanya a Andorra en substitució del coronel José Maria Macias Vargas-Machuca. En l’acte, que es va celebrar a l’ambaixada espanyola, Macias, qui ha finalitzat la seva tasca diplomàtica a Andorra, va agrair tot el suport rebut el temps que ha estat el capdavant del càrrec en un període que li ha tocat viure la situació de la pandèmia de la Covid-19 i també la planificació en matèria de seguretat de la trobada de ministres d’Exteriors de la Cimera Iberoamericana que va tenir lloc al novembre. «Es va fer un dispositiu de seguretat que ens va servir per a fer-nos una idea molt exacta del que comporta una cimera» i «hem pres bona nota del que va passar per afinar el dispositiu», va dir Macias.


En la mateixa línia, Guitiérrez agafa el relleu com a conseller amb el gran repte de la cimera que se celebrarà el 2021, però va indicar que el seu principal objectiu és «mantenir les bones relacions que existeixen en matèria de cooperació policial entre el Principat i Espanya». 


L’acte encapçalat per l’ambaixador espanyol a Andorra, Àngel Ros, també va servir per atorgar dues condecoracions al mèrit civil. Així es va condecorar amb la creu d’oficial a l’ordre del mèrit civil al tinent Juan Antonio Caballero i amb la creu a l’ordre del mèrit civil al sergent Jesús Ángel Blanco Acosta per la feina feta a l’ambaixada durant els tres anys de servei. Ros va destacar la gran disponibilitat i eficàcia dels agents. Els condecorats es van mostrar molt satisfets i finalitzen un període que, segons ells, ha estat «molt positiu».


A més, durant l’acte, Ros va tenir unes paraules de reconeixement per l’equip d’agents de la Guàrdia Civil, sobretot durant l’època de la pandèmia, en la qual considera que hi va haver una «bona gestió tant pel que fa a la dimensió legal com també a la humana». L’ambaixador també es va referir  a la bona col·laboració en matèria de seguretat, tant amb les autoritats andorranes com amb les policials quant a la Cimera Iberoamericana.

PUBLICITAT
PUBLICITAT