PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vives rep les cartes credencials dels nous ambaixadors

Bernardito Cleopas Auza aprofita el lliurament per fer una visita oficial al Principat i presidir la missa

Per El Periòdic

El nunci apostòlic a Andorra, Bernardito Cleopas Auza, abans d’entregar les cartes credencials al copríncep episcopal, Joan-Enric Vives.
El nunci apostòlic a Andorra, Bernardito Cleopas Auza, abans d’entregar les cartes credencials al copríncep episcopal, Joan-Enric Vives. | ANA / A.S.

El copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, va rebre el dilluns al Palau Episcopal de la Seu d’Urgell, les cartes credencials d’alguns ambaixadors. Al llarg del dia van passar fins a 14 ambaixadors, entre els quals, l’ambaixador portuguès, el francès i el nunci apostòlic a Andorra, Bernardito Cleopas Auza, com a representant del Sant Pare, i qui va explicar que la seva responsabilitat és mantenir i promoure les relacions cordials i fructíferes entre la Santa Seu i Andorra. Després de la trobada, el nunci va indicar que tots dos estats són similars demogràficament i geogràficament. «Són països amb una gran vocació multilateral i amb grans relacions amb organitzacions internacionals» i han d’actuar com a canals privilegiats «per a promoure la fraternitat humana i les relacions entre països i pobles», va apuntar.

De fet, aprofitant el lliurament de les cartes credencials, el nunci ha realitzat una visita oficial al Principat coincidint amb el Dia de Meritxell. «És un gran plaer poder presidir la missa de la festa nacional de la verge de Meritxell», va subratllar Auza. A més, va indicar que tant ell com el Vaticà coneixen molt bé i són conscients la situació andorrana amb el tema de l’avortament, i tot i que durant la trobada d’aquest dilluns no han tractat la qüestió, sí que va reconèixer que en la seva anterior visita en van parlar, així com que ja el gener passat hi va haver una reunió entre el cap de Govern i el secretari d’estat del Sant Pare.

Un dels altres ambaixadors que va lliurar les cartes credencials al copríncep episcopal va ser l’ambaixador de Portugal, Joäo António da Costa Mira Gomes. «La trobada ha estat molt bona perquè tot i estar lluny, tenim la impressió que Andorra és com un país veí» per la gran comunitat portuguesa resident al Principat i per molts altres temes que incumbeixen els dos països, va indicar. En aquest sentit, Da Costa va remarcar que en el futur poden treballar conjuntament amb l’acord que el Principat està negociant amb la UE, amb la Cimera Iberoamericana que se celebra a Andorra i amb temes de desenvolupament econòmic. També va recordar que Portugal tindrà la presidència de la UE durant el primer semestre del 2021.

D’altra banda, el nou ambaixador francès a Andorra, Jean-Claude Tribolet, qui porta des del darrer dissabte al càrrec, també va entregar les cartes credencials aquest dilluns 7 de setembre a la tarda. Tribolet es va mostrar molt content d’estar a Andorra i va indicar que ja ha parlat amb el seu equip sobre el treball de cooperació entre tots dos estats amb les relacions francoandorranes. Tot i així, pel poc temps que porta al càrrec no va voler desvetllar encara les prioritats del seu mandat. 

Les recepcions van començar cap a les deu del matí i van acabar passades les set del vespre. 

El copríncep va rebre un total de 14 diplomàtics

A banda dels tres ja esmentats, el copríncep episcopal ha rebut Thenjiwe Ethel Mtintso, ambaixadora de Sud-àfrica; Teppo Markus Tauriainen, de Suècia; Ana Helena Chacón-Echeverría, de Costa Rica; Areej Hawamdeh, de Jordània; Junichi Ihara, del Japó; Christophe Steiner, de Mònaco; Oliver Krliu, de Macedònia del Nord; Ricardo Guariglia, d’Itàlia; Wu Haitao, de la Xina; Roberto Ampuero Espinoza, de Xile; i Majid Hassan Al-Suwaidi, dels Emirats Àrabs Units.

PUBLICITAT
PUBLICITAT