Triomf èpic al Palau

El conjunt del Principat guanya davant el Barça lluitant la Lliga Catalana fins al final

Per Vicente Pallarés

Hannah encistella el primer triple del partit.
Hannah encistella el primer triple del partit. | FCBQ

El MoraBanc arribava a la final de la Lliga Catalana amb moltes dificultats. Tenint en compte, que en l’últim partit contra el Barça aquest estiu se li va acabar la benzina, ara, la cosa es posava més difícil amb les baixes de Jelínek i Oriol Paulí, tots dos jugadors exteriors. Però el fet de tenir una plantilla curta no va frenar els jugadors tricolor a l’hora de fer esforços. Ibon Navarro va sortir amb Tunde, Banda Sy, Haukur Palsson, Senglin i Clevin Hannah en pista per competir la seva tercera final d’aquest torneig amb el conjunt del Principat, però anava fent canvis assíduament des dels primers minuts per dosar esforços. L’argentí Bolmaro va posar els primers sis punts pel Barça mitjançant un tir lliure i un triple i un tir de dos (6-5). Mirotic també era un dels homes més anotadors, però el MoraBanc no deixava al conjunt català escapar-se en el marcador. Una de les accions més destacades en atac del primer quart va ser un alley oop espectacular de Tyson Pérez (11-7), conjuntament amb un triple anterior de Hannah. Malik Dime va destacar en el seu encert en tir amb sis punts tirant només tres vegades. Amb dos tirs lliures d’Abrines s’arribava al final del primer quart (17-15), que podria haver sigut diferent si el MoraBanc hagués optat més pel joc interior que pels triples, ja que només va encistellar un de set. El segon quart va començar amb una cistella espectacular de Senglin que posava l’igualada, encara que en directe havia semblat un triple, si bé just després Palsson sí que va anotar de tres, seguit d’una altra cistella de Tyson Pérez (17-22). El MoraBanc començava a sentir-se molt còmode i Davies, que no acostuma a fer-ho, va errar dos tirs lliures. Les sensacions dels dos eren molt diferents. I si Mirotic acudia al rescat amb un triple, Tyson en feia un altre immediatament (22-25). Mirotic, Abrines i Calathes van ser els homes més perillosos de l’equip blaugrana en aquest quart. De fet, a falta de 5,2 segons just després d’un triple de Sergi García (37-37), el mateix Calathes en va anotar un espectacular per marxar-se al descans amb avantatge en el marcador (40-37). No obstant això, el MoraBanc va millorar en aquest quart aprofitant més el joc interior i, fins i tot, entrant fins la cuina en algunes jugades malgrat la presència física dels rivals.

L’equip dirigit per Ibon Navarro va sortir molt fort després del descans i va començar robant la pilota en la primera jugada. Oriola va anotar els primers quatre punts del Barça i el MoraBanc continuava sempre un pas enrere però amb opcions. Cal destacar un alley oop anotat per Bandja Sy, que a més va ser un 2+1, i un triple de Senglin (44-43). Un altre 2+1 de Tyson Pérez va posar l’empat (48-48), però Abrines tornava a fer màgia amb el triple (51-48). Tocava remar i remar. I tant era així que fins i tot Nacho Llovet s’animava amb el triple i aconseguia un nou empat (53-53). En aquest quart, els andorrans van arribar a posar-se quatre punts per davant amb una cistella de Sergi García i dos tirs lliures de Tyson pérez (54-57), però va finalitzar 60-58 gràcies a l’última cistella de Davies, que no va estar al seu nivell en aquesta final, però anava despertant per moments.  L’últim quart no va començar fàcil pel MoraBanc amb un triple d’Abrines i una cistella de Hanga (65-58). El Barça assolia el màxim avantatge del partit. Mirotic continuava impecable, però els andorrans continuaven remant fins que va arribar el moment de l’èpica. A falta de dos minuts, un triple de Tyson Pérez posava el 76-75. Els tricolor tornaven a la lluita. Un altre tir de tres de Hannah va igualar el marcador (80-80) quan quedaven 45 segons. Cala-
thes tornava a donar la volta a la truita (82-80), però a Senglin no li va tremolar la mà quan restaven 21 segons i va anotar un triple (82-83). No obstant això, semblava que els d’Ibon Navarro havien lluitat per morir al final quan Abrines encistellava a falta de nou segons (84-83). Va ser una errada de l’MVP del partit, Mirotic, fent una falta, la clau de la final. Tyson Pérez va aprofitar els tirs lliures i posava el 84-85 definitiu. El Barça ho va intentar amb 7,7 segons per davant però no va ser capaç de remuntar i el MoraBanc va aixecar la Lliga Catalana.