PUBLICITAT

Els fuets retirats per salmonel·losi també s’han venut a Andorra

Les inspeccions realitzades a la fàbrica d’Embutidos Solà no constaten «risc»

Per El Periòdic

Imatge d'un fuet.
Imatge d'un fuet. | El Periòdic.

Les autoritats franceses van retirar quatre lots de fuet de l’empresa osonenca Embutidos Solà per salmonel·losi, un producte que també s’ha venut a Andorra, a les províncies catalanes Barcelona i Girona, a l’Aragó i a Bèlgica. Així ho va confirmar l’Agència de Salut Pública de Catalunya (Aspcat), després que la partida ‘Fuet Cabanes 150 grams’ hagués provocat 18 pressumtes casos d’intoxicació a França entre el 8 de juliol i el 3 d’agost. De moment, no s’han detectat més afectats per aquesta problemàtica a cap altre dels territoris on s’ha comercialitzat el producte.

La fàbrica de la companyia segueix en funcionament en tant que, tal com especificaven a través d’un comunicat, les autoritats sanitàries «no han trobat evidències per concloure que hi ha risc de salmonel·la a les instal·lacions». S’han fet tres inspeccions des del dia 25 d’agost. En concret, el dia 27 i 31 d’aquest darrer mes passat i una el dijous dia 3 de setembre. La investigació segueix oberta tot establint sistemes de control addicionals a altres productes d’Embutidos Solà. 

Des de l’estat francès van notificar que els lots retirats per estar en mal estat són els 20\/22-03, 20\/26-02, 20\/26-03 i 20\/27-01, amb dates de caducitat entre el 3 de novembre del 2020 i el 4 de febrer del 2021.

PUBLICITAT
PUBLICITAT