PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els empresaris aposten per diversificar Andorra

Un 64,8% fa aquesta consideració a través de l’enquesta de la Cambra

Per Lídia López

Dues clientes fan compres en una botiga de roba.
Dues clientes fan compres en una botiga de roba. | MARICEL BLANCH

Impulsar la diversificació sectorial de l’economia i atreure inversió estrangera. Aquest és el repte de futur més rellevant segons van apuntar els més de 400 empresaris andorrans a través de l’enquesta realitzada pel CRES a petició de la Cambra de Comerç. Concretament, un 64,8% dels enquestats va marcar aquest aspecte com al més prioritari d’una llista de cinc amb opció de multiresposta. 
Sectorialment, l’àmbit que més va votar favorablement a aquesta opció va ser la construcció en un 80%, seguit de l’hoteleria i la restauració, tots dos amb un 75%.

El segon repte més votat pels empresaris és millorar l’oferta turística i comercial. Concretament, un 63,5% dels enquestats ho va sostenir, destacant el 94,1% dels votants del sector del comerç d’alimentació, seguit d’un 86,4% dels empresaris de la restauració.

En tercer lloc, els enquestats van considerar necessari impulsar polítiques de sostenibilitat i economia circular amb un 56,4% dels vots. En aquest àmbit, un 81,8% dels empresaris provinents del comerç farmacèutic i articles mèdics s’hi va mostrar a favor. A més, un 70% dels empresaris de la construcció també el van incloure en la seva llista de prioritats.

Els darrers dos reptes van rebre el mateix nombre de vots per part dels enquestats, aconseguint un valor de prioritat del 37,2%. Es tracta, d’una banda, de desenvolupar infraestructures de comunicació alternatives i, de l’altra, promoure activament la transformació digital a les empreses. El sector que més va votar a tots dos reptes va ser el de la indústria, en un 56% pel que fa a infraestructures de comunicació i un 48% en transformació digital.

D’aquesta manera, si bé un dels aspectes que més debat ha propiciat els darrers anys, ha estat la qüestió de les comunicacions del Principat, totalment dependents de la connexió per carretera, els empresaris no considerarien primordial establir altres vies com bé pot ser un heliport, trànsit ferroviari o un aeroport. En qualsevol cas, el president de la Cambra, Miquel Armengol, sí que va apuntar durant la roda de premsa de presentació dels resultats que «unes millors comunicacions ens donarien moltes millores i farien que no depenguéssim de la situació dels veïns». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT