Albert Soley i Ona Sociats guanyen l’Spartan Race

Els catalans s’imposen a la categoria ‘Beast’ a la primera edició post-Covid

Podi de la categoria ‘Elite Super’ de l’Spartan Race Andorra 2020.
Podi de la categoria ‘Elite Super’ de l’Spartan Race Andorra 2020. | Spartan Race

Els  catalans Albert Soley i Ona Sociats van ser els guanyadors de la prova ‘Beast’ de l’Spartan Race Andorra 2020, la carrera equivalent a mitja marató amb 30 obstacles, disputada durant aquest cap de setmana a Encamp. Enguany, la participació s’ha limitat a 500 corredors amb motiu de la Covid-19, assolint 1.500 participants en total.

En la categoria masculina, Soley va aconseguir completar el recorregut amb un temps de 02:36:57, superant al segon del podi, Thibault Jean, que va assolir-lo amb 02:43:15. La tercera posició va ser per Jose Maria Peso, amb 02:46:28.
Pel que fa a la categoria femenina, Sociats (03:35:08) es va imposar a la segona corredora, Nhoa Costas (03:40:15). i a la tercera, Céline Legris (03:40:33).

A més, Soley també es va endur el primer lloc a la categoria ‘Elite Super’. El barceloní és considerat un dels millors especialistes espanyols en aquesta mena de proves, que en aquesta ocaasió va assolir completar amb un temps de 01:09:41. El van seguir, Jérémie Gachet (01:09:41) i Grégory Basilico (01:14:14). La prova femenina, la va encapçalar Costas (01:38:00), qui va superar a Angélique Chetaneau (01:38:59) i Miriam Araujo (01:42:02).

A més, la prova denominada ‘Ultra’, de 50 quilòmetres i 60 obstacles, la van guanyar Jonathan Garcia (08:05:02), en la categoria masculina i Claudia Barbosa (11:16:29) en la femenina.

L’Spartan supera la Covid

L’Spartan Race celebrada el divendres, dissabte i diumenge a Andorra és la primera que se celebra després de l’emergència sanitària i ho fa sense incidents. Les cites que hi havia previst celebrar a Espanya, concretament a Barcelona i a Còrdova, van ser anul·lades. Tot i això, els organitzadors mantenen la de Madrid, que serà el pròxim dia 26 de setembre.

Des de l’organització, Àngel Sanz, director general de l’Spartan Race Espanya, va reiterar que el nou recorregut de la cursa «ha estat a l’altura de l’anterior i, fins i tot, el supera» i ha fet un balanç molt positiu d’aquesta primera Spartan després del confinament i ha considerat que «l’essència no es perd i el repte era adaptar-se i s’ha aconseguit». A més, va anunciar haver tancat un acord amb el Comú d’Encamp per als propers tres anys amb l’arribada i la sortida al centre de la vila encampadana.