El MoraBanc, a la final

Els homes d’Ibon Navarro van ser superiors al Joventut en el joc interior i lluitaran per aixecar la Lliga Catalana

Per Vicente Pallarés

Nacho Llovet i Tyson Pérez lluiten la posició amb un jugador del Joventut.
Nacho Llovet i Tyson Pérez lluiten la posició amb un jugador del Joventut. | ACB

Les semifinals de la Lliga Catalana entre el MoraBanc i el Joventut de Badalona prometien ser un partit d’infart amb els dos equips amb ganes de demostrar moltes coses després de dues derrotes consecutives d’ambdós i així va ser fins l’últim segon. Amb la presència de Jasikevicius i Pedro Martínez a les graderies del Palau Blaugrana per veure l’actuació dels seus propers rivals, el MoraBanc va ser molt superior a la Penya en el joc interior i els contracops, com ja va assenyalar Oriol Paulí en la prèvia de l’enfrontament. El conjunt del Principat va sortir a la pista amb Senglin, Hannah, Bandja Sy, Tunde i Palsson. Els homes dirigits per Ibon navarro van plantejar un partit molt físic i amb un gran encert en el tir de dos. En canvi, cap dels dos conjunts va començar encertat en els triples. De fet, no es va anotar cap fins al segon quart.
Els andorrans van començar el partit amb molta seguretat i confiant en la seva estratègia. Els primers dos punts van ser anotats per Palsson i Ferran Bassas va fer l’igualada. A partir d’aquí, el MoraBanc va assolir un parcial de 6-0 amb cistelles de Tunde, Hannah i Oriol Paulí (8-2) aprofitant els contracops. Ante Tomic i Bassas eren els únics jugadors del Joventut que mantenien el seu equip en la lluita. En el primer quart, Tunde, de nou, Jelínek i els fitxatges Paulí, Sergi García i Malik Dime continuaven encistellant, sempre de dos o mitjançant els tirs lliures. L’estadística tricolor en tirs interiors (6/6) era immaculada. Així doncs, aquest primer quart va acabar amb un resultat de 20-12.
Malgrat l’avantatge, els d’Ibon Navarro no arriscaven massa i, fins i tot, van esgotar la possessió en algunes jugades a l’inici del segon quart, encara que seguien sent superiors a la Penya, però la primera cistella va tardar gairebé dos minuts. El Joventut assolia un parcial de 0-4 i s’arrimava en el marcador, però Hannah va tornar a fer acte de presència per mantenir les distàncies (22-16).
En aquest moment, va arribar el primer triple del partit després d’una estadística molt dolenta dels dos equips, 0/10 el Joventut i 0/6 el MoraBanc. Va ser obra de Brodziansky, però una vegada més, Clevin Hannah, el millor home del conjunt andorrà aquesta pretemporada, va contestar amb dos triples consecutius (28-19)., que sumats a uns tirs lliures encistellats per Tyson Pérez i un 2+1 de Jelínek van provocar un resultat momentani de 33-19. Les coses es posaven molt complicades pel conjunt català, pero Tomic tenia la missió de mantenir-lo amb vida i va anotar sis punts seguits (37-27). Després una cistella més de Tunde, la segona consecutiva, i dos tirs lliures de Ferran Bassas van deixar un marcador de 39-31 abans del descans.
El tercer quart va ser un dolor de cap constant per Ibon Navarro, que veia des de la banqueta com el seu equip, de sobte, es va bloquejar i deixava escapar el partit. El Joventut es va posar per davant per primer cop en el partit (39-41) amb una cistella de Tomic després de dos triples anotats per Bassas i Xavier López Arostegui. Els tricolors desaprofitaven les possessions i no tenien idees clares en atac. A més, quan s’atrevien a tirar, la pilota no volia entrar. El marcador se’n va anar fins al 39-45, però Hannah i Nacho Llovet reduien distàncies (43-45). Tomic i Bassas seguien fent mal fins que va entrar Jelínek a la pista i als pocs segons va anotar un triple. Dos tirs lliures de Jelínek i cinc punts més de Sergi García deixaven un resultat de 53-60 al final del tercer quart.
El MoraBanc estava obligat a remuntar. I les coses començaven molt complicades amb un triple dels catalans, que contestava Tyson Pérez amb un altre, però també hi va haver contrarresposta de Pau Ribas amb un espectacular des de molt lluny (59-66). Guille Colom havia entrat a la pista i estava fent molt bon paper, tant ofensiva com defensivament, i va ser clau en la reacció del MoraBanc. Dos triples, obra de Tyson Pérez i Palsson, sumats a un tres tirs lliures de Pérez li van donar la volta de nou a l’electrònic (72-70) amb un parcial de 13-4. El Joventut continuava lluitant força bé malgrat les bones sensacions del MoraBanc, però el punt clau va ser una cistella de Tunde que deixava un 76-71 a falta de 54 segons.
Aquest últim minut va ser etern, ja que cap dels dos volia deixar res a l’atzar. Ferran Bassas i Tomic, els de tot el partit, van posar el 76-75 quan restaven nou segons. Un tir lliure de Senglin va tancar el marcador (77-75), encara que Bassas va intentar l’èpica de molt lluny a l’últim segon. D’aquesta manera, el MoraBanc va sumar la primera victòria de la temporada i jugarà la final de la Lliga Catalana aquest diumenge.