PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Posposat el Concurs Europeu d’Educació Viària de la FIA

Aquest any s’havia de celebrar entre el 24 i el 27 de setembre a Croàcia

Per El Periòdic

La roda de premsa de presentació.
La roda de premsa de presentació. | ANA

La regió I de la Federació Internacional de l’Automòbil (FIA) ha decidit posposar la celebració de l’edició d’enguany al Concurs Europeu d’Educació Viària FIA regió I. Les mesures per contenir la propagació de la Covid-19 estan impactant en moltes activitats i l’organització d’aquest esdeveniment no n’és aliena. En aquest sentit, la situació actual del continent europeu segueix sent molt incerta i és difícil preveure quan les coses tornaran a la normalitat.


L’escola andorrana de primera ensenyança d’Encamp havia resultat seleccionada mitjançant un sorteig celebrat el mes de febrer a la seu de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) per a representar a Andorra en aquest concurs. Des del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior del Govern i, des de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA), han coincidit a assenyalar que si l’escola seleccionada per a participar durant l’any 2020, segueix estant interessada en assistir-hi durant el 2021, serà el centre educatiu que representi al Principat. En cas contrari, es procedirà a una nova convocatòria.


Per la seva banda, la direcció general de la FIA regió I ha confirmat que segueix treballant per trobar alternatives que ajudin als clubs a compartir experiències i oportunitats per a promoure l’educació dels infants en l’àmbit de la seguretat viària. El Concurs Europeu d’Educació Viària FIA regió I és un esdeveniment que acull delegacions de més de vint països d’Europa, i que té per objectiu intensificar l’educació sobre la mobilitat i contribuir a la prevenció d’accidents de trànsit. Aquest any, la ciutat amfitriona era Zadar (Croàcia) i la data de celebració estava prevista del 24 al 27 de setembre. 


La participació del Principat en el Concurs Europeu d’Educació Viària FIA regió I s’emmarca en el Programa d’Educació Viària (PEV), del qual l’ACA és una de les entitats col·laboradores juntament amb el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, els comuns i FEDA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT