PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Nou bàtxelor de la mà de l’eUniv i el fundador de Moodle

El nou grau se centrarà en la relació entre la tecnologia i l’educació

Per El Periòdic

Lluís Vicent i Martin Dougiamas
Lluís Vicent i Martin Dougiamas | eUniv

Aterra al país el bàtxelor en Informàtica centrat en la tecnologia per a l’educació. Aquest nou grau formatiu ha sigut dissenyat per Martin Dougiamas, fundador de Moodle, la plataforma tecnològica de formació més utilitzada a tot el món, juntament amb Lluís Vicent, investigador en l’impacte de la tecnologia en nous models universitaris i Canceller Promotor de la Universitat Europea, eUniv.eu. 


Tal com var explicar els dissenyadors, la Covid-19 ha disparat la necessitat d’utilitzar la tecnologia en l’educació, encara que porta en creixement constant en els últims anys. Malgrat això, van lamentar, hi ha una forta manca d’especialistes en ambdós mons: tecnologia i educació. No es coneixen titulacions de bàtxelor que combinen els dos tipus d’ensenyaments ni a Europa ni a Llatinoamèrica.


El bàtxelor oferirà aprenentatges intensius –només una assignatura a la vegada– de les tecnologies més necessàries actualment, com 6 mesos en data science –aplicada a l’educació però també a altres àmbits–, i dos mesos en ciberseguretat i en intel·ligència artificial. Complementant el bàtxelor, la eUniv encetarà una línia de recerca sobre l’impacte de la tecnologia en l’educació.


La eUniv va ser aprovada pel Govern el segon trimestre de 2019 i està actualment en procés de tenir els títols publicats al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA).

PUBLICITAT
PUBLICITAT